Versionsnumren stiger raskt, men Mozilla visar inga tecken på att sakta ner med utvecklingen av sin populära webbläsare Firefox. Version 20 finns nu att ladda ner i skarp version och för med sig nyheter till flera plattformar och för såväl användare som utvecklare.

På agendan den här gången står två större förändringar för användaren. Firefox 20 kommer med en ny nedladdningshanterare som tilldelats en knapp till höger om adressfältet, med ett förenklat gränssnitt för att pausa nedladdningar, gå till nedladdningsmappen eller öppna ett fönster med en översikt med alla sparade nedladdningar. Funktionen ska effektivisera både själva nedladdningen av filer samt användarens organisering av filerna.

Mozilla har även lagt till möjligheten att köra individuella fönster i privatläge, så att dessa inte sparar historik från de hemsidor man besöker. För Android har stöd lagts till för lite äldre modeller, bland annat Samsung Galaxy Next, Pop, Q och Dart oh HTC Aria och Legend. Även den mobila versionen har fått uppdaterat stöd för Private Mode, och detta kan aktiveras för individuella flkar.

Insticksmoduler som kraschar kommer numera inte ta resten av webbläsaren med sig, utan kan stoppas individuellt. Det finns utökat stöd för HTML 5, Javascript, MathML, CSS och DOM. Det finns även möjlighet för utvecklare att implementera nya funktioner ur WebRTC, exempelvis användning av användarens mikrofon och webbkamera – med tillåtelse.

Webbläsaren finns att ladda ner gratis till Windows, OS X och Linux hos Mozilla.

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Viking1962Phrosenctrlthis Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
this
Medlem
this

Ser ut att vara en väldigt smidig lösning, chrome har lite att lära här. Deras är nästan lite väl simpel, ibland vill man ju se information om hastighet osv.

ctrl
Gäst
ctrl

Kör med Nightly seden ett bra tag tillbaka. Så har haft dessa funktionerna. H.264 stödet är väl fortfarande inte med i denna versionen? Har för mig det Var Nightly 22 det kom till. Aldrig haft problem med min build, den beter sig precis som vanliga FF, frånsett att ikonen är annorlunda då.

Phrosen
Medlem
Phrosen

Ser ut som en standard download manager i vilken webbläsare som helst, tycker jag.

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Jag ser ingen skillnad heller mer än att det är ändrat där man rensar nedladdningshistoriken. Var det denna som var anpassad till Windows 8 också?

[Edit]
Kollade lite extra noga nu, men jag har ju valt att rensa allt när jag stänger webbläsaren så historiken försvinner även i den listan