Nintendo, Sony och Microsoft har nu gått ihop för att dra igång ett nytt initiativ. Enligt detta ska de tre speljättarna följa gemensamma riktlinjer för att skapa en säkrare spelmiljö online.

Tre av de absolut tyngsta namnen inom världen av gaming har nu gått ihop för att stöpa om hur onlinespelande ser ut. Sony, Microsoft och Nintendo har nu gått samman och infört nya riktlinjer för de tre företagen att följa när det kommer till onlinesäkerhet. Speciellt för unga spelare.

I ett detaljerat blogginlägg på Xbox hemsida går Microsoft igenom var de tre företagen har kommit överens om. Fokus ligger på att ge alla spelare den säkra och trevliga onlinemiljö de tre företagens gemensamma utopiska vision föreställer sig.

Annons

Bland de satsningar som nämns hittar vi bland annat bättre verktyg för föräldrar vars unga barn spenderar tid i onlinespel. Dessa ska låta en förälder anpassa barns spelupplevelser i ett försök att minska risken för trakasserier eller dylikt.

På tal om trakasserier nämner blogginlägget hur teknik för att blockera denna typ av beteende innan de når fram till den utsatta ska implementeras. Exakt hur denna teknik ska fungera är dock ingenting som beskrivs i detalj. Utöver dessa verktyg nämns även förbättrade verktyg för att rapportera denna typ av beteende. Även ett ökat samarbete med brottsförebyggande myndigheter listas som del av riktlinjerna. Allt för att få en tryggare onlinemiljö för den som väljer att vistas där.

Hur pass företagens initiativ lyckas åstadkomma den gemensamma visionen återstår att se. Det är dock mer än välkommet att se de stora namnen bry sig om personerna som nyttjar deras tjänster. I alla fall på ytan.

Annons

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid