Efter mycket om och men har nu den välkända mjukvaran MSI Afterburner fått sin första stora uppdatering sedan slutet av år 2021.

MSI Afterburner är en mjukvara de flesta som är intresserade av överklockning eller bara hålla koll på sitt grafikkort har hört talats om. Dock har programmet inte fått en rejäl uppdatering på över ett år. Något som äntligen har ändrats nu.

Alexey ”Unwinder” Nicolaychuk som är personen bakom MSI Afterburner skapade rejäla rubriker för ett tag sedan. Detta genom att avslöja att företaget MSI inte hade betalat utvecklaren för sitt arbete. Således har programvaran inte fått en ordentlig uppdatering sedan december 2021. Även om beta-uppdateringar publicerats då och då sedan dess.

Nu har den välkända programvaran till slut fått en ordentlig uppdatering. Version 4.6.5 kommer med stöd för Nvidias Ada Locelace-baserade RTX 40-serie och AMD:s RDNA 3-baserade RX 7000-serie. Detta är alltså den första ordentliga uppdateringen programvaran fått på över ett år. Senaste upplagan kommer även ,ed experimentellt stöd för Intel Raptor Lake och AMD Zen 4.

Listan över de nya funktioner och buggfixar som den senaste versionen kommer med är alldeles för lång för att lista här. Däremot är det en minst sagt välkommen uppdatering då andra mjukvaror som till exempel Precision X från EVGA är nedlagda sedan en tid tillbaka. Hur väl Nicolaychuk lyckas hålla liv i programvaran och hur stödet från MSI ser ut återstår dock att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid