MSI ska nu börja rulla ut sin senaste uppdatering för moderkort med styrkretsarna X370, B350 och A320. Denna ska ge stöd för AMD:s senaste processorer ur Ryzen 5000-serien baserade på arkitekturen Zen 3 till de äldre moderkorten.

MSI:s senaste BIOS ”AGESA COMBO PI V2 1.2.0.7 BIOS” för AM4-moderkort med styrkretsar ur 300-serien uppfyller nu ett löfte MSI tidigare lämnat angående kompatibilitet. Den nya BIOS-upplagan erbjuder fullt stöd för AMD:s allra senaste processorer baserade på arkitekturen Zen 3 till moderkort med styrkretsarna X370, B350 och A320.

Detta innebär att även de äldsta AM4-moderkorten från MSI kommer att kunna husera de allra nyaste processorerna. Detta inkluderar även AMD:s Ryzen 7 5800X3D med staplat 3D V-Cache.

Den nya BIOS-upplagan som ännu listas som en betaversion innebär då full kompatibilitet mellan moderkort och processorer över alla generationer av styrkretsar och processorer för sockel AM4. Värt att påpeka är dock att inte alla processorer nödvändigtvis bör placeras i vilket moderkort som helst. Högpresterande och krävande processorer som tidigare nämnda Ryzen 7 5800X3D är kanske inte det smartaste valet av processor till ett billigt A320-moderkort till exempel.

MSI kommer att följa upp denna BIOS-lansering med en uppdatering för 500 och 400-seriernas moderkort under början av juni månad. Denna kommande BIOS ska åtgärda de sporadiska prestandaproblemen som fTPM kan ursaka på dessa moderkort.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid