AMD:s Ryzen-processorer har tagit tillverkaren tillbaka in i matchen och även tvingat Intel att öka antalet kärnor i sina processorer för att hänga med. Nu pekar en video från MSI på att ännu fler kärnor kan dyka upp i framtida Ryzen-modeller.

Innan AMD lanserade den första generationens Ryzen-processorer hade företaget inte direkt någon imponerande mängd marknadsandelar. Även idag ligger tillverkaren i underläge, men AMD har lyckats krypa in på Intels andelar under det senaste året.

I och med lanseringen av Ryzen gav AMD vanliga konsumenter tillgång till processormodeller med åtta kärnor, 16 trådar och en överkomlig prislapp. Som svar på detta ökade konkurrenten Intel antalet processorkärnor i sina Core i7-processorer för konsumenter till sex kärnor. Intel ryktas även arbeta med utvecklingen av en Core i7-processor med åtta kärnor.

Nu har tillverkaren MSI pekat mot att AMD kan ha planer på att öka antalet kärnor hos kommande Ryzen-modeller för vanliga konsumenter. Detta kommer i form av en marknadsföringsvideo som MSI publicerat för sina moderkort med den kommande styrkretsen B450 för AMD:s Ryzen-processorer.

I videon går MSI över olika egenskaper hos sina moderkort. Bland annat nämner tillverkaren hur moderkortens design har optimerats för processorer med ”8 och fler kärnor”.

AMD:s nästa chans att ändra antalet tillgängliga kärnor hos sina processormodeller kommer i samband med lanseringen av den kommande arkitekturen ”Zen 2”.

Tidigare har AMD bekräftat att den nuvarande processorsockeln AM4 kommer att ha officiellt stöd fram till år 2020. Något som nu bekräftas ytterligare en gång i videon från MSI. Videon bekräftar även att dessa möjliga processorer med fler än åtta kärnor kommer att ha stöd hos 400-seriens styrkretsar. Även om dessa skulle lanseras sida vid sida av en helt ny framtida styrkrets.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid