Nya uppgifter på att tidigare läkta bilder av Pascal GP104-400-grafikkretsen tillhör MSI:s populära gaming-serie av grafikkort och då kan komma att lanseras som MSI GTX 1080 Gaming.

MSI är en av många grafikkortstillverkare som arbetar på nya Pascal-baserade grafikkor och efter detektivarbete från Videocardz kan det nu vara mer eller mindre bekräftat att tillverkaren jobbar på nya modeller i sin Gaming-serie.

Läs även: Första bilderna av Nvidias GP104 GPU med GDDR5X-minne

Genom att jämföra krets-layouten på en nyligen läckt bild av Nvidias GP104-400 GPU har Videcardz kunnat fastställa att grafikkortet inte är baserat på Nvidias referensmodell av nuvarande GTX 980 utan snarare kommer från MSI:s produktfamilj. Genom att lägga fotot över en bild av MSI:s egenutvecklade kretskort för MSI GTX 980 Gaming kunde man konstatera att kretsarna, förutom GP104-kretsen och dess flankerande GDDR5X-minne, är en perfekt matchning till MSI:s kretskortslayout för GTX 980 Gaming. Allt från kylarens fästen till kondensatorer ligger identiskt placerade och visar att MSI redan verkar arbeta på Gaming-modeller av Nvidias nya prestandagrafikkort.

GPU och minneskretsarna skiljer

Samtidigt som att mönsterkortet har samma grundutförande är det tydligt att MSI och andra tillverkare behöver skräddarsy sina kretsuppsättningar för att stödja åtminstone GP104-kretsen tillsammans med GDDR5X-minnen som är något mer avlånga än traditionella GDDR5-kretsar.

Noterbart är samtidigt att dessa, om än ej officiellt bekräftade, uppgifter pekar på att grafikkortstillverkare kommit långt med sina egna modeller av Pascal-grafikkort. Något som tyder på en tidig introduktion av även partnerspecifika modeller och inte endast Nvidias referensmodeller.

Mer information om Nvidias Pascal-arkitektur hittar du alltid uppdaterad i vår dedikerade Pascal GPU-artikel. Lägsta pris på Prisjakt.nu

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
språkfascisten Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
språkfascisten
Gäst
språkfascisten

Stavningen på den rubriken…