Video: Världens första grafikkort med USB Type-C

Sugen på att slopa strömkabeln till skärmen?

3

På Computex 2017 ställer MSI ut marknadens första grafikkort med USB Type-C. Porten kan ladda din mobil eller fungera som Displayport.

Löftet med USB-C-standarden är en enda kontakt som kan ersätta allt från laddningskablar till nätverkskablar, och nu hittar den även in i diskreta grafikkort. I MSI:s monter på Computex 2017 visar företaget upp vad de menar är marknadens första exempel på just detta.

I nuläget kan porten i första hand användas till två saker: att ladda exempelvis en mobiltelefon, eller att skicka en Displayport-signal till en skärm med USB-C-stöd. I framtiden kan vi dock komma att se lösningar där hela datorskärmen kan drivas med en enda USB-C-anslutning som ersätter både bild- och strömkabel och därmed minskar kabeltrasslet på skrivbordet.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

→ Följ NordicHardwares Computex-bevakning bakom kulisserna på Instagram.

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Anton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

Det intressanta här vore om man faktiskt kunde köra Thunderbolt över denna, så man även kunde köra t ex USB-hub m m över samma kabel. Jag tycker själva USB-C-kontakten är mindre intressant, det som är mer intressant är om den kan användas till saker som man inte kan med DP idag.

Anton Karmehed
Admin

Skulle man kunna köra en ensam Type-C kabel för både bild och strömförsörjning hade det i mina ögon varit amazing. Men visst det hade varit ännu bättre med Thunderbolt och dataöverföringar på samma kabel också. Det lär nog ligga en längre bit in i framtiden dock. 🙂

Medlem
Arne Berg

Thunderbolt så borde det funka, e en tråkig tendens att mobilt skräp alltid försöker komma in på pc marknaden för att tjäna extra pengar.
Blir nog bättre sen när intel har införlivat thunderbolt i processorerna & släppt thunderbolt fritt.