Video: Världens första grafikkort med USB Type-C

Sugen på att slopa strömkabeln till skärmen?

3

På Computex 2017 ställer MSI ut marknadens första grafikkort med USB Type-C. Porten kan ladda din mobil eller fungera som Displayport.

Löftet med USB-C-standarden är en enda kontakt som kan ersätta allt från laddningskablar till nätverkskablar, och nu hittar den även in i diskreta grafikkort. I MSI:s monter på Computex 2017 visar företaget upp vad de menar är marknadens första exempel på just detta.

I nuläget kan porten i första hand användas till två saker: att ladda exempelvis en mobiltelefon, eller att skicka en Displayport-signal till en skärm med USB-C-stöd. I framtiden kan vi dock komma att se lösningar där hela datorskärmen kan drivas med en enda USB-C-anslutning som ersätter både bild- och strömkabel och därmed minskar kabeltrasslet på skrivbordet.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

→ Följ NordicHardwares Computex-bevakning bakom kulisserna på Instagram.

Subscribe
Notifiera vid
3 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
6 Årtal sedan

Det intressanta här vore om man faktiskt kunde köra Thunderbolt över denna, så man även kunde köra t ex USB-hub m m över samma kabel. Jag tycker själva USB-C-kontakten är mindre intressant, det som är mer intressant är om den kan användas till saker som man inte kan med DP idag.

Anton Karmehed
Admin
6 Årtal sedan

Skulle man kunna köra en ensam Type-C kabel för både bild och strömförsörjning hade det i mina ögon varit amazing. Men visst det hade varit ännu bättre med Thunderbolt och dataöverföringar på samma kabel också. Det lär nog ligga en längre bit in i framtiden dock. 🙂

Arne Berg
6 Årtal sedan

Thunderbolt så borde det funka, e en tråkig tendens att mobilt skräp alltid försöker komma in på pc marknaden för att tjäna extra pengar.
Blir nog bättre sen när intel har införlivat thunderbolt i processorerna & släppt thunderbolt fritt.