Det är inte bara Oculus VR som jobbar med att specificera datorsystem för sitt VR-headset Oculus Rift, även HTC jobbar på liknande sätt inför lanseringen av Vive. Nu spikar flera tillverkare sina HTC Vive-kompatibla VR-datorer.

Inte helt oväntat är även HTC:s rekommendationer för HTC Vive snarlika dem Oculus spikat för Oculus VR där det är en fyrkärnig CPU matchat med ett grafikkort i 3 000 kronorsklassen som vill till för att få en bra användarupplevelse.

Mer specifikt är det AMD Radeon R9 290 eller Nvidia Geforce GTX 970-grafikkort som är rekommendationen för Vive-kompatibla VR-datorer – precis samma modeller som Oculus rekommenderar för Oculus Rift.

HTC kommer att skeppa sitt VR-headset Vive under april månad och med förhandsbokningarna startade har nu flera datortillverkare presenterat datormodeller redo för Vive.

MSI

MSI har visat upp inte mindre än fyra bärbara gamingdatorer som märks med både ”Vive Optimized” samt ”Geforce GTX VR Ready”. Tre av modellerna baseras på datorn GT72 medan den fjärde baseras på GT80. Alla datorerna kommer utrustade med Nvidias Geforce GTX 980 GPU där GT80-modellen kör två GTX 980-kretsar i SLI.

Alienware/Dell

Alienware har tillsammans med moderbolaget Dell lanserat ett flertal Vive Optimerade datorer där man baserar systemen på deras ikoniska gamingdator Area-51. Specifikationerna startar faktiskt med ett Radeon R9 370-grafikkort och en prislapp på runt 15 000 kronor, vilket på pappret faktiskt verkar vara en specifikation som inte kan matcha HTC Vives VR-specifikationer.

HP

Även HP har lanserat flera Envy Phoenix-modeller som ska vara optimerade för HTC Vive där priserna börjar på motsvarande runt 12 000 kronor och använder sig av Intels Core i7-6700K CPU tillsammans med ett AMD Radeon R9 390X-grafikkort. Minne och lagringslösningar finns det att välja mellan olika uppsättningar för den som komponerar sitt eget system.

För den som vill bygga sin egen HTC Vive-specificerade speldator är den rekommenderade specifikationen som följande:

HTC VIVE – Rekommenderade PC-specifikationer

  • GPU: NVIDIA GeForce GTX 970 / AMD Radeon R9 290 motsvarande eller bättre
  • CPU: Intel i5-4590 / AMD FX 8350 motsvarande eller bättre
  • RAM: 4GB+
  • Videoutgång: HDMI 1.4 eller DisplayPort 1.2 eller senare
  • USB Port: 1x USB 2.0 eller senare
  • Operativsystem: Windows 7 SP1 eller senare

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid