MSI har nu officiellt lanserat sitt senaste entusiastmoderkort för Intels Sandy Bridge-E processorer och Sockel 2011. MSI Big Bang-XPower II har tidigare visat upp sig på bilder och kommer förutom med tillhörande patronhylsor med stryktåliga komponenter och överklockningsfinesser.

MSI Big Bang-XPower II baseras som väntat på Intels nya styrkrets X79 och kommer med sin LGA 2011 sockel med stöd för de senaste processorerna i Sandy Bridge-E familjen, däribland flaggskeppet Core i7-3960X som vi tidigare synat i detalj här på NHW.

MSI har inte lagt några tummar emellan när man utvecklat sitt nya moderkort och lovar idel högkvalitativa komponenter som Military Class III certifierade DrMOS II, Super Ferrite Choke och Solid CAP. Något tillverkaren menar ska mynna ut i både bättre stabilitet och överklockningspotential. Just det senare är något MSI satsat extra hårt på och faktiskt tagit hjälp av flerfaldige SM-vinnaren Jon ”elmor” Sandström under utvecklingen av det nya kortet.

MSI-Big-Bang-XPower-II_picture_boxshot

Moderkortet har förutom en kraftig spänningsdel för processorn även en dedikerad strömförsörjning till grafikkorten. Här stödjs inte bara PCI Express 3.0 utan även 4-vägs SLI och CrossFireX. Det finns även möjlighet att individuellt stänga av eller på de fyra olika PCI Express x16 platserna för lättare felsökning. Som väntat hittar vi även fysiska reglage på moderkortet för överklockning och omställning av UEFI BIOS, kortet som för övrigt har inte mindre än tre separata BIOS. Kylningen av kortets styrkrets och spänningsdel sköts av en gatling gun och ett knippe patroner, som med värmeledningsrör ska göra fläktar överflödiga.

MSI-Big-Bang-XPower-II_picture_3D1

MSI utrustat sitt kort med åtta DDR3-minnesplatser som med rätt moduler stödjer både 2 400 MHz klockfrekvenser och upp till totalt 128GB minne. Andra nämnvärda funktioner är 6 st. USB 3.0 portar, 4 st. SATA 6.0 Gbps anslutningar, dubbla Gigabit Ethernet nätverkskretsar samt en Sound Blaster X-Fi MB2 ljudkrets.

MSI Big Bang-Xpower II kommer att finnas i svenska butikshyllor om cirka två veckor med ett riktpris på 3 990 kronor inklusive moms.


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid