I samband med Ivy Bridge-lanseringen tidigare i år, släppte MSI sina senaste speldatorer: GT60 och GT70. Nu uppdateras GT70 med nytt grafikkort, färgschema innehållande ett drakmönster och kommer finnas tillgänglig i ”begränsad upplaga”.

Vi har vid två tillfällen haft MSI GT70 inne för test med olika grafikkort och vårt samlade intryck av datorn får anses vara förhållandevis positivt. GT70 som är företagets flaggskepp har nu uppdaterats med tillägget Dragon Edition, där den största nyheten får anses vara det estetiska. Datorn kommer nu med flera mörkröda detaljer och en mer ljusröd drake – därav namnet Dragon Edition.

Vidare till datorns specifikationer hittar vi en Intel Core i7-processor. Troligtvis handlar det om core i7-3630QM med 45 watt TDP, fyra kärnor på 2,4 gigahertz, turboläge på upp till 3,4 gigahertz och flertrådstekniken Hyper-threading. Datorn utrustas med upp till 32 gigabyte RAM-minne, det är dock oklart om hur mycket MSI_GT70DE1RAM-minne som kommer i den svenska konfigurationen. Sett till lagringen finns flera alternativ men datorn kommer troligtvis med två stycken 128 gigabytes SSD:er i Raid 0 även kallat Super Raid av MSI och en mekanisk hårddisk på 750 gigabyte.

Nytt är också grafikkort Geforce GTX 675MX, som baseras på den senaste Kepler-arkitekturen. Grafikkortet kommer med 960 CUDA-kärnor på 600 megahertz och en 256-bit minnesbuss med 2 gigabyte GDDR5-minne på 3 600 megahertz, för en effektiv bandbredd på 115,2 gigabyte per sekund. Grafikkortet presterar någonstans mellan ett GTX 675M och GTX 680M och bör därför räcka för att driva 17,3-tumsskärmen med upplösningen 1 920 x 1 080-pixlar.

I övrigt kommer datorn med en Blu-ray-brännare, Dynaudio 2.1-kanalsljud och ett tangentbord från Steelseries. Nätverket står Qualcomm bakom med ett Killer Wireless-N 1202 som har stöd för 802.11 b/g/n Wifi på frekvensbanden 2,4 och 5,0 gigahertz. Datorn utrustas även med ett Killer E2200 som ska prioritera trafik relaterat till spel när man kopplar in en ethernet-kabel. Slutligen har vi anslutningarna på datorn med fyra 3.5-millimeters, en VGA, en HDMI, tre USB 3.0, två USB 2.0, en eSATA, en Ethernet och en minneskortsläsare.

MSI_GT70DE2MSI_GT70DE3

Lanseringen av datorn kommer ske ”inom kort” och bör dyka upp i butik under mellandagarna eller början på januari. Vi saknar i skrivande stund några prisuppgifter, men vi räknar med att datorn kommer kosta 20 000 kronor och uppåt. Datorn kommer dessutom finnas i ”begränsad upplaga”, men hur många exemplar det handlar om framgår inte.


Relaterade artiklar:

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
MurdockaMarquzz Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Wargreymon

”Hej tomten, jag har varit en snäll pojke i år…”

Marquzz
Medlem
Marquzz

Äntligen, drakmönster! Som jag har väntat!

Murdocka
Gäst
Murdocka

😮 Vilken läckerbit. Klokt av dem att göra den i 17 tum. Fast jag begriper inte varför det skall smällas i mekanisk hårddisk när den har 2 ssd-diskar. Jag menar, en slik dator fyller man inte med massa utrymmeskrävande skräp. Men det är klart, det kan ju rättfärdiga ett högt pris, ehuru onödigt.

Murdocka
Gäst
Murdocka

Fast iofs, de flesta kanske bara har en dator. Tänkte inte på den möjligheten, emedan jag själv har fler än ett stycke.