MOA-finalen går vidare, och så gör vårt skrivande och filmande. Filmandet återkommer vi till efter ett par veckors post-produktion, men vi har återigen ett stycke avhandling av hur 3DMark 11-deltävingen har flutit, återigen med hjälp av vår gäst-skribent, Ann-Sofie ”Mink” Lönnqvist. Utan att avslöja för mycket kan vi säga att det ur svensk synvinkel ser relativt ljust ut.

 


Ann-Sofie bjuder även på en 3DMark11-rapport.

Och så startade den andra grenen helt utan dunder och brak. Jag saknar en öronbedövande start och slutsignal, men jag och överklockarna kanske ska vara tacksamma över att vi får spara på våra trummhinnor i år. De har nu 2h 30min på sig att klura 3DMark 11 tills grafikkort och hjärnor bränns vid. Det har gått 30 minuter av tävlingen och hittills har bara två team fått upp resultat på scoreboarden och dessa två är Team OCAlliance från USA och Team OverclockZone från Thailand. När klockan tickat ner till 1h 40min har det fortfarande inte gått mycket bättre för de andra teamen. Endast tre till utöver thailändarna och amerikanerna har lyckats posta scores, och Team OCAlliance (USA) har fortfarande övertaget med 1145p, tätt följda av ännu ett team från USA, Team Pure med 1109p. Förenta staterna tar igen vad de gick miste om i förra grenen.
Andra som placerat sig på scoreboarden är rumänerna (Team Lab 501) på tredjeplats, koreanerna (team MPBK) på en fjärdeplats. På femteplats ligger grekerna som inte verkar lyckas smiska sina komponenter eller motståndare lika hårt, i alla fall inte hittills.

Tävlingen  är dock som sagt i full gång och man nästan känner hur adrenalinet pumpar i deltagarnas blod. Stenhårt seriösa miner pryder deltagarnas ansikten. Nu slåss dem med tänder och klor.

Efter en timma och trettio minuter in i 3DMark 11 drar MSI igång sin opening cermony som innehåller både dans med öronbedövande musik, långa utläggningar på kinesiska och tillochmed lite mimande skolflickor. Vi fick inte spara på våra öron så mycket trots allt. Stället har nu fyllts med folk som är nyfikna på vad som pågår här inne  i den allt mer skumt luktande lokalen.
Mitt uppe i allt börjar några små asiatiska tjejer i minimala kläder göra armhävningar på scen. Om man ens kan kalla det armhävningar vet jag inte, dem står på alla fyra, som hundar och ser mer ut att göra något helt annat. Jag förstår varför så få kvinnor dras till datorsport. (Jag skulle kunna ranta på i evigheter om hur mycket jag avskyr sexismen som förekommer här och hur feministen i mig gråter, men det är inte det jag är här för.)

Efter MSI´s cermoni återstår endast en halvtimma av 3DMark 11. De arga rumänerna har lagt sig på en förstaplats med 11584p.  Inte illa, ett litet flin framträder bakom Monstrus monstruösa (?) skägg. På andraplats med 11611p, har vi våra kära landskämpar Team Expandables, just nu täckta av ett moln av kväve. De två amerikanska teamen, som tidigare i grenen låg på båda första och andraplats har halkat ner i placeringen och ligger nu på sjunde och femteplats.
Top fem 30 min från slutet av 3DMark 11 (totalresultat inkl SuperPI-resultat)
1. Rumänien (Lab 501) – 11661p  (103.704%)
2. Sverige (Expandables) – 11664p (102.852%)
3. Japan (Katana) – 11424p (101.506%)
4. Nya Zeeland/Australien (AU) – 11500p (101.244%)
5. USA (OCAlliance) – 11452p (101.028%)

Spänningen stiger, förväntningarna är på topp och några svettpärlor börjar bryta sig ut på de tävlandes pannor. MOA 3DMark 11 rullar på, och när jag skrivit färdigt min top-5 lista här har grekerna och tyskarna lyckats få igenom resultat som petar ner USA och Nya Zeeland från top-5.  Endast fem minuter återstår av tävlingen och många försöker stressa igenom några fina resultat. Dock förgäves. Rumänerna (Lab 501) knep förstaplatsen, totalresultatet ser ni nedan.


Resultatet efter SuperPI och 3DMark 11.

Sist ut är 3DMark 2001 SE som ställer stora krav på CPU:n återigen. ME4ME och elmor kan få det svettigt, då grekerna och rumänerna har vassare processorer, men räkna med att vi återkommer med en rapport om hur det fortlöper.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid