Årets MOA-final är numera avgjord, och likt EMEA-finalen tidigare i år tog rumänerna Monstru och Matose i Team Lab501 en seger. Tvåa blev grekerna och först på tredjeplats (ovanligt nog) finner vi ME4ME och elmor. Ovanligt tätt och med ovanligt få totala misslyckanden såg hela 15 av 16 lag posta resultat i samtliga tre benchmarks, samtidigt som de fyra första lagen var (nästan i vanlig ordning) europeiska, där Japan rundade av top-5. Vi har likt de tidigare textrapporterna tagit hjälp av vår hjälpskribent för dagen, Ann-Sofie ”Mink” Lönnqvist, som även denna gång står för referatet.

 


Ni känner säkert igen henne om ni läst de två tidigare rapporterna.

Den sista grenen i MOA-finalen har nu inletts och om tre timmar får vi veta vilka som blir herre på täppan, kungarna av hårdvara, överklockningens mästare. Det är nu allt ska pressas till sin gräns. Nästan vad som helst kan hända.

Jag och Jonas var just ute och intervjuade några team och vi kan konstatera att dem flesta har en optimistisk outlook. Thailändarna som i förra grenen låg sist i placeringen har efter 40 minuter i 3DMark 2001 klättrat upp till 6;e plats, t.ex. ME4ME och elmor har dock tappat lite och har inte hunnit få fram några resultat än, vilket placerar dem på en åttondeplats. Men ingen ko på isen än, vi håller tummarna och hoppas på att Sverige kniper förstapris i år igen.

Top-5 efter 1h 30min (totalresultat inkl SuperPI samt 3DMark 11 -resultat) :
1. Rumänien (Lab 501) – 126730p (146,731%)
2. Grekland (HWBOX.gr) – 128963p (145.748%)
3. Sverige (Expandables) – 125413p (145.096%)
4. Japan (Katana) – 124943p (144.106%)
5. Nya Zeeland/Australien (AU) – 125496p (143.516%)

Kan också tillägga att ett av de amerikanska teamen, Team Pure numera är en amerikansk tragedi. De är ute ur tävlingen sen de lyckats elda sitt moderkort. Aj aj aj.

När en timme av tävlingen kvarstår ser top-5 placeringen i stort sett oförändrad ut, bortsett från att tyskarna (BenchBros) marscherat upp till femteplatsen och därmed brottat ner Nya Zeeland till en sjätteplats. För tillfället är det inte mycket som händer, men klockan tickar ner med en rasande fart och nu återstår endast 20 minuter av tävlingen och rumänarna verkar vara giftigare än någonsin. De ligger fortfarande på en klar förstaplats, tätt följda av Grekland på andraplats och våra kära svenskar kämpar hårt för att hålla i tredjeplatsen och eventuellt slå sig fram till förstaplatsen för tredje året i rad.

Något som är en smula förundransvärt är Kroatien/Montenegro (team HW GURU) som lyckats kräma drygt 127000p ur 3DMark 2001 SE med enbart luftkylning på grafikkort. Ja, imponerar gör det, men deras placering på scoreboarden är dock 13;e plats. Bättre lycka nästa gång.

Allt roligt har dock ett slut och så även MOA 2011. Vann gjorde de giftiga maffiarumänerna (Lab 501) med hela 147.169% totalt. På andraplats kom grekerna (HWBOX.gr) med 146.183% tätt följda av våra stackars svenskar med ett resultat på 146.124%. (Se bild för fullständig scoreboard.)

Det puttrar och pyr av besvikelse borta hos elmor och ME4ME som hade hoppats på en titel som trefaldiga vinnare i MOA. Nu väntar prisutdelning och middag.


Resultatet efter SuperPI och 3DMark 11.

Vi ber i och med detta att tacka för oss och vårt textreportage från MOA 2011 och låter hälsa att behandlingen av drygt 8h videomaterial nu skall redigeras och processas till en video för NH-tittare.

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
blossaJacob Hugossondonnie Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
donnie
Medlem

Grattis Rumänien då 🙂

Jacob Hugosson
Medlem

Sverige fick i alla fall en tredje plats vilket inte är fy skam! Grattis Rumänien!

blossa
Medlem
blossa

Inte fy skam med 3dje-plats. Grattis Elmor och ME4ME! Inte för att frånta Rumänien något, men kanske hade de aningens bättre tur med hårdvaran. 🙂

Det vore kanon att få se de olika deltagarnas inställningar i respektive benchmark, samt läsa intervju med Elmor och ME4ME. 🙂 Grekernas 3D11 ser konstigt lågt ut och till viss del även elmors&me4me’s SP32M. 4 sekunder snabbare där så…