Vi har fortfarande inte något bekräftat lanseringsdatum för RTX 3080 Ti men nu sägs MSI RTX 3080 Ti Suprim X på butikshyllorna ha fastnat på bild.

Nvidias grafikkortsmodell Geforce RTX 3080 Ti är en som cirkulerat i hiskeligt många rykten och läckor den senaste tiden. I dagsläget har Nvidia inte avtäckt grafikkortet officiellt. Således har vi inte heller fått några exakta uppgifter om lanseringsdatum eller prislapp.

Nu ser det dock ut som att vi kommer allt närmare en lansering. Från Förenade Arabemiraten kommer nu en bild på vad som ska vara två kopior av MSI:s RTX 3080 Ti Suprim X i en butik redo att säljas. Något som kan indikera på att en lansering kommer att ske innan juli månad som det absolut senaste ryktet påstår blir grafikkortets lanseringsmånad.

Annons

Enligt Reddit-användaren FaisalKhatib som laddade upp bilden ska grafikkortet varit tillgängligt att köpas för en prislapp om 3 500 dollar. Något som mycket väl lär vara en platshållare då grafikkortet som tidigare nämnt inte har avtäckts officiellt och någon officiell prislapp har inte bekräftats. Rykten har däremot menat att priser kommer att landa någonstans runt 999 dollar.

Sett till tekniska specifikationer har vi ingenting som bekräftas utifrån bilden på dessa påstådda produktpaketeringar. Tidigare rykten och läckor menar dock att vi kommer att få 10 240 CUDA-kärnor tillsammans med 12 GB GDDR6X-minne över en 384-bit bred minnesbuss. Något som sätter enheten relativt nära flaggskeppet RTX 3090 sett till antalet kärnor men närmare sitt syskon RTX 3080 när det kommer till videominnet. Anledningen till detta ska vara att Nvidia vill erbjuda den råa beräkningskraften hos en stor mängd CUDA-kärnor medans mängden minne inte blir så hög som 24 GB hos RTX 3090. Detta då RTX 3080 Ti ska vara mer inriktat på att vara Nvidias flaggskepp för spelintresserade konsumenter. Medans RTX 3090 är det absoluta flaggskeppet för den som både gillar att spela men även behöver videominnet för andra användningsområden som till exempel videoredigering.

Lanseringen av denna kommande grafikkortsmodell är således fortsatt förvirrande. Allt mer pekar dock på att vi kan komma att se grafikkorten landa på butikshyllorna när vi minst anar det.

Annons

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid