På Computex i år passade vi på att klämma på MSIs nya 17-tummare GS70, en spelanpassad bärbar dator av det tunnare slaget och med Intel Haswell under huven. MSI lättar nu ytterligare på skynket och vi kikar lite närmare på vad den kommande modellen har att erbjuda.

Det ultraportabla segmentet är fullt av väldigt lätta och tunna datorer för vardagsanvändning och arbete, men det är desto tommare på marknaden med mer spelanpassade datorer som försöker hålla inne med tjockleken. Razer har gjort en satsning med sin Blade-serie, och det är samma segment som MSI nu vill tackla sig in på med GS70.

Sagda modell är 418 millimeter bred, 287 millimeter djup och 22 millimeter tjock, endast några millimeter tjockare än Razer blade och Apple Macbook Pro med retina-skärm, båda på cirka 18 millimeter. Chassit är tillverkat i borstat aluminium och utrustat med dubbla fläktar för att bibehålla luftflödet i en så tunn design. Vikten landar på 2,6 kilo.

Intel står för kislet med styrkretsen HM87 tillsammans med en fyrkärnig Core i7-4700HQ på 2,4 gigahertz och turbo upp till 3,4 gigahertz samt upp till 16 gigabyte DDR3L-minne som körs i 1 600 megahertz. Modellen marknadsförs som en speldator, och MSI har valt Nvidia GTX 765M med 2 gigabyte GDDR5-minne för att leverera grafikkraften.

gs70

MSI erbjuder två olika lagringslösningar beroende på vilken utgåva av datorn man väljer. Antingen kan man kombinera en mSATA-SSD på 128 gigabyte med en mekanisk disk på 750 gigabyte eller dubbla sådana SSD-enheter i en RAID-konfiguration tillsammans med 1 terabyte mekanisk lagring.

Som speldator har MSI även utrustat datorn med diverse andra godsaker, exempelvis ett bakgrundsbelyst tangentbord från Steelseries som även återfinns på flera andra av tillverkarens nyare speldatorer. Tangentbordet har bakgrundsbelysning i flera färger som kan programmeras efter preferens. Man har även integrerat ett nätverkskort från Killer och HDMI och mini Displayport som videoutgångar med stöd för 4K-upplösning.

MSI GS70 levereras med Windows 8 och kostar 1 799,99 dollar för modellen med en ensam SSD, eller 1 999,99 dollar för modellen med dubbla SSD-enheter. Inga officiella svenska priser har utannonserats, men kan komma att landa på omkring 15 000 respektive 17 000 kronor inklusive moms. Mer information finns på MSIs hemsida.


Relaterade nyheter:

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid