AMDs satsning på den mobila fronten börjar bära frukt, och steg för steg får vi se fler surfplattor och hybrider med kretstillverkarens strömsnåla Kabini och Temash-processorer. MSI har ni visat upp W20, en 11,2-tumsplatta med en passivt kyld AMD A4-1200 under huven.

Det finns en fortsatt efterfrågan på svala och tysta produkter både i det stationära och portabla segmentet. Borta är dagarna då en grå surrande låda var en självklarhet för en dator, och hur maskinerna passar in rummet och i händerna blir desto viktigare för konsumenter.

Med moderna processorer från både Intel och AMD börjar passivt kylda surfplattor med fullstort Windows-operativsystem bli verklighet, även om det ännu rör sig om ganska sparsamma specifikationer. Å andra sidan är dessa typer av enheter inte nödvändigtvis tänkta att konkurrera med en kraftfull bärbar eller stationär dator, utan kanske snarare ett mer portabelt komplement till en sådan.

Annons

w20_03

MSIs nya surfplatta använder sig av en AMD A4-1200-processor med två kärnor på 1 gigahertz som är kyld helt utan fläktar och ska således vara helt tyst under drift. Sagda processor har 1 megabyte delad L2-cache och den integrerade grafikdelen Radeon HD 8180 tillsammans med 2 gigabyte internminne.

Processorn i fråga driver en IPS-skärm på 11,5 tum med den ganska sparsamma upplösningen 1 366 x 768 pixlar. Medan det finns surfplattor med betydligt högre upplösning än så, så bör upplösningarna för den här typen av plattor med X86-processorer öka i takt med att processorerna blir ännu energieffektivare och kan levereras med kraftfullare grafikdelar.

9 timmars drift och fingeravtrycksläsare

För lagring finns 128 gigabyte SSD och anslutningar finns i form av trådlöst nätverk och bluetooth. Batteriet har en kapacitet på 34,78 wattimmar, som enligt MSI ska ge omkring 9 timmars drifttid. En lite utstickande detalj är att enheten även har en fingeravtrycksläsare för inloggning.

Annons

MSI W20 har måtten 31 x 19,5 x 1 centimeter och väger 0,68 kilo. Enheten levereras med Windows 8 och bör dyka upp i handeln ”inom kort” med en ännu okänd prislapp.


Relaterade nyheter

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Gambit_2K Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Gambit_2K
Medlem
Gambit_2K

Bra med framsteg och AMD hårdvara i mindre enheter, nu vill jag bara se en platta i 7-8″ trakten i borstad aluminium eller liknande (i stil med LG Optimus Pad).