Intel Z68 är den kommande styrkretsen från Intel som tillåter användare att nyttja alla funktioner i deras Sandy Bridge-processor, utan att för den delen sakna stöd för överklockning och även bjuder på nya lagringstekniken Intel Smart Response. Nu har ännu ett nytt kort visat upp sig framför kameran och denna gång i Micro-ATX format, nämligen MSI Z68MA-ED55.

MSI Z68MA-ED55 har fått posera för den kinesiska webbtidningen iT.com.cn och ser ut att vara ett relativt påkostat moderkort för att vara av formfaktorn Micro-ATX, med bland annat 2 st PCI-Express x16.

MSI_Z68MA-ED55a

MSI:s senaste kreation Z68MA-ED55 blir en av många moderkort från företaget med den nya styrkretsen Z68 och erbjuder en hel del funktioner tillsammans med en mindre formfaktor. Vi ser 2 st PCI-Express x16 för Crossfire och SLI, Power/Reset-knappar, OC Genie och mätpunkter för att läsa av spänningsvärden mer korrekt något som ofta eftertraktas av mer seriösa överklockare.

MSI_Z68MA-ED55b MSI_Z68MA-ED55c

MSI_Z68MA-ED55d MSI_Z68MA-ED55e

MSI_Z68MA-ED55f MSI_Z68MA-ED55g

Moderkortet kommer även med MSI:s Military Class II som enligt företaget ska ge lägre strömförsörjning, stabilare strömmatning och ökade överklockningsmarginaler. Förutom 2 st USB 3.0 i I/O-platen bak på moderkortet finns även möjligheten för 2 st i fronten så totalt stödjer moderkortet 4 st USB 3.0-ingångar.

Vad som dock verkar vara något av ett designfel är den andra PCI-Express x16-porten, om man vill köra Crossfire eller SLI kommer ett grafikkort med 2-slotskylare att blockare Power/Reset-knapparna och många av de utgångarna man kopplar till frontpanelen på chassit.

Moderkortet bör lanseras den 11:e maj som är det officiella lanseringsdatumet för Z68-moderkort och priset är ännu okänt.

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Tempel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Vad mer behöver man på ett mobo än som finns där? Snyggt och rent och en liten fin låda till den så…