Video: MSI:s släpbara monsterdator GT83 kostar över 50 000 kronor

0

Med siktet inställt på den bärbara prestandatoppen lanserar MSI GT83, en bjässe till laptop med dubbla Geforce GTX 1080 – för en smärre förmögenhet.

Även om MSI GT83 på pappret är en bärbar dator är det inte portabiliteten som satts i första, andra eller ens tredje rummet. Det här är uppföljaren till ett formatmässigt liknande monster, GT80, som vi har kikat på tidigare. Men årets upplaga kommer med flera uppgraderingar under huven, och med en riktigt saftig prislapp.

Dubbla GTX 1080 och sparsam skärm

img_6899

Vi tar en titt på datorn under vårt besök i MSI:s monter på Dreamhack Winter 2016. Grafikkraften kommer från dubbla Geforce GTX 1080-grafikkretsar, en Intel Core i7-processor och en lagom mängd minne på 64 gigabyte. Lagringen utgörs av fyra SSD-enheter i RAID.

Det inbyggda tangentbordet är helt mekaniskt, och är utvecklat av Steelseries med brytare från Cherry. Vad som däremot är okaraktäristiskt sparsamt är skärmen. GT83 använder en 1080p-panel på 18,4 tum utan G-Sync. Sisnämnda motiveras med att du ändå gör bäst i att ansluta en separat spelskärm när du väl är hemma vid skrivbordet.

Prislappen för hela kalaset landar på 51 000 kronor för modellen vi fått klämma på. Billigare upplagor, med endast ett grafikkort, kostar från cirka 35 000 kronor. Förutsatt att du inte nyser pengar tror vi med andra ord att det är svårt att motivera en sådan investering. Att det är ett häftigt bygge vi gärna klämmer på när vi får möjlighet går dock inte att förneka.

Vill du däremot ha en bärbar speldator till lite mer humana priser kan du såklart ta en titt i Svenska Notebookguiden.

https://www.nordichardware.se/svenska-notebookguiden

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid