Samsung har snabbt växt till att bli världens största aktör för smartphone, och även den största för surfplattor med Android. Nu släpper företaget en uppföljare på deras Galaxy Tab 10.1 med det passande namnet Galaxy Tab 2 10.1.

Galaxy Tab 2 10.1 är uppföljaren på den surfplatta vi redan recenserat, men specifikationerna har överlag inte fått sig ett direkt lyft. NVIDIA Tegra 2-processorn har bytts ut mot en från Texas Instruments i OMAP 4-serien med två Cortex-A9-kärnor på 1,0 GHz. Surfplattan har även lagt på sig lite och mäter nu 9,7 mm till skillnad från föregångaren på 8,6 mm. Till stora delar är det designen som fått sig ett lyft där man satt dit högtalarna framtill, det största lyftet är faktiskt operativsystemet som nu är Android 4.0, Ice Cream Sandwich och stöd för ett microSD-kort.

Specifikationer Samsung Galaxy Tab 2 10.1:

  • Android 4.0, Ice Cream Sandwich
  • 10,1-tums Super PLS-skärm, WXGA-upplösning (1 280 x 720)
  • Texas Instruments OMAP 4430-processor, två kärnor 1,0 GHz
  • 1 GB RAM
  • 16/32 GB inbyggt minne, stöd för microSD
  • Batteri på 7 000 mAh
  • 257 x 176 x 9,7 mm

Med hjälp av det nya operativsystemet och troligtvis även optimeringar från Samsung, så är flytet väldigt bra i menyerna. Vi har testat andra surfplattor från Samsung med Android 3.x, Honeycomb och alla har känns något hackiga, ett problem som inte existerar här. Lanseringen väntas ske i början av årets andra kvartal, och en prislapp har vi tyvärr inte kunnat jaga rätt på. Men den ska bli en prisvärd modell enligt Samsung själva, och hur det blir med den saken kan vi bara vänta och se.


Relaterad artikel:

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Henrik Berntssonthis Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
this
Medlem
this

Jag tror Asus kommer ta över tronen som största Android surfplattetillverkare i framtiden. Transformer gillas av många

Medlem
Wargreymon

[quote name=”this”]Jag tror Asus kommer ta över tronen som största Android surfplattetillverkare i framtiden. Transformer gillas av många[/quote]
Asus släpper även flera billigare varianter med tangentbord vilket jag tror många vill ha för att ersätta en bärbar dator. Jag vet att någon sade att de skulle göra en tangentbords platta, men än så länge lyser de med sin frånvaro. Vilket är synd.

Henrik Berntsson
Admin

Vi har filmklipp på ASUS nya transformer infinity serie som har riktigt grymma specifikationer men jag vet inte riktigt när det kommer upp. 1920-upplösning, ips, Krait etc. Den verkade ha det mesta man kan tänkas behöva och jag är nog lite sugen på en sådan om jag ska vara ärlig. för de som vill ha ett allt i ett paket så har asus också en pad phone där man driver plattan med telefonens cpu, det filmklippet borde komma upp ganska snart också