NFC, Near Field Communication, har det varit mycket prat om på senare år, då man ska kunna dela information genom att helt enkelt låta två olika NFC-enheter nudda varandra. Det har framförallt handlat om att använda tekniken till pengatransaktioner, någonting som demonstrerades i Samsungs monter.

Det är många analytiker som tror att NFC är framtidens betalsätt och det känns som att även vår plånbok kan bli överflödig i framtiden när det finns smartphones. Men varningsklockorna ringer när det är tal om att ha sina kreditkortsuppgifter så lätt tillgängliga, speciellt då telefonstöld knappast är en sällsynt företeelse. VISA säger dock att de har en lösning på det problemet.

Det de visade upp var en smartphone från Samsung med NFC, och berättade att det finns en mängd säkerhetsinställningar. Man kan ställa in en viss gräns, och om den summan överstigs måste man verifiera sig själv med hjälp av sin pinkod som troligtvis är samma som på ditt vanliga bankomatkort. Det går även att hindra att flera små transaktioner görs, då de i deras exempel sa att efter tre mindre transaktioner måste man också verifiera sig själv.


1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
S0urcerr0R Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

NFC är en teknik jag aldrig någonsin kommer lita på i huvudtaget. Det sjuka är att jag antagligen kommer få betala extra för att slippa NFC i min nästa mobbe. Faktumet att NFC kan aktiveras på en avstängd telefon med ”trådlös ström” är verkligen skrämmande.Det är en riktigt otäck faktor att funktionen inte verkar gå att stänga av helt. Som jämförelse kan man ta BT / WLAN där man ”internt” kan stänga av antennen med mjukvara, medans NFC antagligen kan aktiveras ”externt” av en duktig hackare. Läste för inte så länge sen om nån snubbe som lyckats kopiera skånetrafikens busskort… Läs hela »