Medan Intels senaste Cedar Trail-plattform inte bjuder på nämnvärd prestandaökningar mot förra generationens Atom, så finns ändå stöd för nya funktioner som filmuppspelning i 1080p. Nu lättar Intel på kraven för Netbooks och tillåter större skärmar än tidigare.

Intel Netbooks hade en topp under sitt liv, men har på senare tid sjunkit som en sten i vatten på marknaden. För att väcka nytt liv så har Intel lättat på kraven för vad en Netbook är, men även gett tillverkarna ett klart och tydligt direktiv – de ska vara ”stiliga”. Vad Intel är ute efter är egentligen att tillverkarna lägger ned mer tid på att få till en snygg och stilren design på sina kommande Netbooks.

En Netbook får nu ha en skärmstorlek på allt från 7 – 12,1-tum, och med tanke på Cedar Trail-plattformens låga strömkrav på 3,5W respektive 6,5W för processorerna N2600 och N2800, vill Intel även se tunnare och gärna fläktlösa designer framöver. Det ska också vara prat om att upplösningar över 1 024 x 600 kommer ingå i Netbook-segmentet. De tillåter även en ny typ av formfaktor som ingår i Netbook-utbudet, med konvertibla och slider-baserade designer för att kunna omvandla sin Netbook till surfplatta.

Netbook

Cedar Trail stödjer även Blu-ray 2.0 och Full HD 1080p, vilket borde göra den till en mer intressant plattform än tidigare generationens Atom. Riktlinjerna för prissättningen ligger på mellan 199 – 399 dollar, motsvarande runt 2 000 – 4 000 kronor i Sverige, och med konvertibla formfaktorer ser vi faktiskt hur Netbooks kan väcka nytt intresse hos konsumenter. Men i övrigt låter det som en bra idé att vänta på nästa generations Atom-plattform: Balboa Pier.

Intel kommer uppmuntra tillverkare att i vanlig ordning använda Windows 7, och framöver Windows 8. Men de har även lämnat dörren öppen för att använda Tizen och Chrome OS, vilket vi antar endast kommer gälla de allra billigaste Netbooks.

Källa: Fudzilla


Relaterade nyheter:

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
S0urcerr0Rflopper Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
flopper
Medlem
flopper

Personligen fattar jag inte att det endast finns en skärm, borde finnas två så en polare kan kolla på det man sysslar med utan att hänga över ens axel. 🙂

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Intel vill se stiligare netbooks asså?
..Denna är en av dom få som enligt mej är stilig men kanske inte så utrymmeseffektiv:
http://www8.hp.com/se/sv/products/laptops/product-detail.html?oid=5225633

Sen har vi här även en Netbook som låtsas vara en Ultrabook:
http://netbooknavigator.com/index.php?option=com_content&view=article&id=172&Itemid=208