4K-streaming från Netflix blir äntligen tillgängligt på PC. Men inte för alla. Kraven för 4K-streaming via Netflix är det inte många som kan möta just nu.

Flertalet TV-apparater och boxar har haft stöd för 4K-streams från den populära streamingtjänsten. Men PC-plattformen har fått klara sig utan fram tills nu. Dock är kraven för att kunna se det senaste avsnittet av Luke Cage i 4K inte lättuppnådda.

Tidigare så har Netflix på dator fått vänta med 4K på grund av rädsla för piratkopiering. Men nu så får Microsofts webläsare Edge stöd för högupplöst Netflix-tittande. Men det är inte bara Microsofts webläsare som man får drar med. Utan även hårdvaran i datorn måste vara rätt.

Netflix i 4K kräver en Kaby Lake-processor

Det andra kravet är att man måste använda sig av en Intel Kaby Lake-processor. Tidigare generationers processorer saknar stöd för den senaste hårdvarukrypteringen. Men med Kaby Lake finns det nu stöd för 10-bit HEVC, en populär omkodare för 4K video.

Så kravet för en dator med en av de senaste Kaby Lake-processorerna samt en 4K-skärm gör att det än så länge inte är någon större skala användare som kan ta fördel av 4K-upplösning när det är dags att streama serier.

Är man sugen på 4K-streaming just nu och inte sitter på en helt ny dator så finns det alltid nya Chromecast Ultra. Googles senaste dongel för att kunna streama till din TV enkelt och smidigt.

Bild: Peellden

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

6
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
2 Thread replies
4 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Anton KarmehedNiklaspege63 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
pege63
Medlem

Ja Chromecast Ultra är ju billigare

Medlem
Viktor Kock Appelgren

Så, men en Chromecast ultra kan man se netflix i 4K?

Anton Karmehed
Admin

Yes det stämmer! Men du behöver såklart ett 4K Netflix-abbonemang. Men Chromecast Ultra stödjer det iaf. 🙂

Deathtome
Medlem
Deathtome

Vet inte de fyllt på med mer 4k material på svenska Netflix senaste månaderna, För jag tyckte inte det var värt att betala extra tidigare för då i princip få 4k film på en ”levande brasa” fast man har OLED 😛 (för fanns inte mycket mer intressant då)…

Anton Karmehed
Admin

Det finns mycket 4K-material på netflix i Sverige imo. Har kört det i 2-3 månader nu och alla de nya produkterna samt mycket av Netflix Originals men även en del dokumentärer finns i 4K. Visst det är inte Ultrahd Blu-ray kvalité men det piskar skiten ur nerladdade 1080p videos . Säger de. Jag har såklart inte testat själv…

Medlem

Så än en gång kommer det vara LÄTTARE att piratkopiera än att konsumera lagligt..? Se det såhär: Om man inte uppfyller kraven kan man fortfarande tanka ner piratkopierat material i 4K, och om man tror att det går att spela upp en film men inte fånga den (via utsignal från grafikkortet, om inte annat) har man inte tänkt långt nog.

Betyg: Korkat och kontraproduktivt.