Netgear kombinerar sin kraftfullaste router med DumaOS och skapar Nighthawk XR700

Netgear turboladdar sin kraftfullaste router

4

Netgear visar under IFA 2018 upp routern Nighthawk XR700 som tar företagets kraftfullaste router och slår ihop modellen med operativsystemet DumaOS som låter använda övervaka sin ping och bestämma hur långt ens medspelare får befinna sig.

Netgear har inte sparat på krutet i utvecklingen av deras router Nighthawk XR700. Det är tillverkarens kraftfullaste modell som kombinerats med mjukvaran DumaOS.

Sett till hårdvaran kommer routern utrustad med en fyrkärnig processor, sex strycken gigabit ethernet-portar, en tio gigabit-port, dubbla USB 3-portar samt stöd för 60 GHz-bandet. Det sistnämnda är en relativt ny standard inom trådlös överföring som erbjuder extrema överföringshastigheter. Dock med en ganska begränsad räckvidd på grund av atmosfäriska störningar.

Runtom routern sitter fyra stycken antenner som har en varsin krets i sig som ska maximera routerns överföringshastigheter.

Routern är aktivt kyld av en väl tilltagen kylfläns med en monterad fläkt som suger in sval luft genom ett nät på routerns ovansida.

Nighthawk XR700 kommer även med mjukvaran ”DumaOS” som låter användare övervaka ping mot sina motspelare och ping mot den server man för närvarande är ansluten till. DumaOS låter även användare själva bestämma vilka om man vill bli parad med motspelare från specifika delar av världen eller ej.

All denna hårdvara och mjukvara kommer dock inte gratis. Nighthawk XR700 får ett saftigt riktpris på 5 790 kronor och lanseringen förväntas ske under oktober månad.

Se till att inte missa något reportage från IFA 2018 genom att hålla koll här på NordicHardware, våran Youtube-kanal och även vår systersajt Surfa.se

IFA bakom kulisserna

Fler artiklar från IFA 2018

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

4
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
1 Thread replies
4 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Morkulpege63Oden Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Oden
Gäst
Oden

Finns det mer information av DumaOS som inte är rent säljsnack? Är det ett eget utvecklat OS från grunden eller bygger det på Linux, BSD, unix, windows osv. Netduma byggde på OpenWRT men DumaOS verkar det tunt med teknisk information om. https://netduma.com/opensource/ Ni hade en sponsrad artikel i somras som även rörde ”historien om DumaOS” men endast innehöll dravel skrivet av en marknadsavdelning. https://www.nordichardware.se/sponsrat/netgear-nighthawk-xr500-ping.html Vad är egentligen DumaOS och vilka licenser omfattas det av? Är det ett RTOS system eller inte? Kan jag skripta eller kompilera och köra egen kod i DumaOS? Kanske en ingående artikel om vad DumaOS är… Läs hela »

Morkul
Medlem
Morkul

Jag blev också nyfiken angående DumaOS efter att ha läst artikeln, Att DumaOS är utvecklat av NetDuma, som tidigare också utvecklar NetDuma är väl ingen nyhet direkt. Vad jag dock hittade var diverse Blog posts från 2016 och 2017 från NetDuma angående utvecklingen av DumaOS. En post från juli 2017 säger bland annat An entirely new OS for your NETDUMA – Unlocking the full potential of your router for the first time in history” Finns även diverse Twitter och Facebook inlägg med samma eller liknande innehåll. En av BLOG posterna: https://netduma.com/blog/what-is-the-router-revolution/ Så DumaOS tycks vara helt egenutvecklad mjukvara till NetDuma… Läs hela »

pege63
Medlem
pege63

XR700-plattformen sågs senast i Nighthawk X10 lanserad 2016 Q4, Så det är ju bara ett nytt modell namn och några fler portar, nytt GUI och vola ny Router. Undrar vem som kommer luras av detta säljsnack?!

Medlem

Lite prestandasiffror skulle ha varit trevligt att läsa… Typ, stödjer denna router 2, 3, 4 strömmars wifi? MU-MIMO? Med priset i åtanke kan man väl gissa på ”ja”, men det hade ju varit bra att veta. 🙂

(Sedan önskar man väl att tillverkare kunde formge sina produkter så de inte ser ut som gigantiska plastblaffor med en skog av antenner som sticker upp ur dem… *suck*)

Dessutom: inbyggd nätdel… SNÄLLA! Gnnhhh… Hatar plastklumpar som sitter i eluttagen och ser fula ut. 🙁