Föga förvånande visade sig den påstådda lösningen för Nvidias kryptoblockering på nyare grafikkort vara fejk. Obsidian sägs vara i samtal med Microsoft om att göra Fallout New Vegas 2 och Elon Musk pratar om potentiellt stöd för Steam-spel hos Tesla-bilar.

Nyligen började en ”drivrutin” som skulle kringgå Nvidias syntetiska system för att sänka prestandan hos grafikkort när det kommer till brytning av kryptovaluta. Drivrutinen skulle således låsa upp full kryptoprestanda hos Nvidia LHR-modeller av grafikkort. Denna så kallade drivrutin har nu visats vara fejkad och även skadlig. En mer munter nyhet är att Obsidian sägs vara sugna på att utveckla en uppföljare till deras klassiska speltitel Fallout New Vegas. På tal om spel kan vi komma att se flera titlar bli möjliga att avnjuta i Tesla-bilar i framtiden.

 

Obsidian kan komma att göra New Vegas 2

Obsidian och Microsoft sägs ha inlett diskussioner om att spelstudion ska få göra en uppföljare till sin speltitel Fallout New Vegas som lanserades år 2010. Dessa diskussioner ska dock ha inletts alldeles nyligen och någon färdigställd speltitel är nog inte att förvänta än på några år. Förutsatt att rapporterna faktiskt stämmer.

Läs mer hos Wccftech.

 

RTX 3080 12 GB RTX 3090 Ti Suprim X

LHR-fixande drivrutin var fejk och farlig

I ett försök att stävja grafikkortsbristen som var ett resultat av hög popularitet när det kom till att bryta kryptovalutor introducerade Nvidia så kallade LHR-kort. LHR står för Low Hash-Rate och kommer med en syntetisk blockad som sänker kortens prestanda när det kommer till att just bryta kryptovalutor. Nyligen cirkulerade en drivrutin som skulle göra sig av med denna spärr. Det har dock framkommit att denna inte bara var fejk utan den var även laddad med skadlig kod.

Läs mer hos The Verge.

 

Steam-spel kan bli tillgängliga i Tesla-bilar

Elon Musk har via Twitter bekräftat att man just nu arbetar på att få speltitlar på plattformen Steam spelbara i Tesla-bilar. Teslas infotainment-system består av en processorkrets baserad på arkitekturen Zen+ och en Navi 23-liknande grafikkrets. Något som skulle kunna öppna upp för något lättare speltitlar. Hur väl detta projekt väl kommer att bli verklighet för konsumenter återstår att se.

Läs mer hos TechPowerUp.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments