Vi fick under förra veckan höra till våran förtvivlan att Samsung Galaxy Nexus och nya Android Ice Cream Sandwich skulle skjutas upp till ett senare datum. Men väntan blev inte lång, då nya lanseringen ska äga rum den 19:e oktober i Hong Kong klockan tidigt på morgonen 3:00 svensk tid, och ska strömmas live på YouTube.

Samsung Galaxy Nexus skulle från början ha lanserats den 11:e oktober, men Samsung och Google valde att skjuta upp det till ett senare datum på grund av Steve Jobs plötsliga död. Men nu har vi äntligen ny datum, plats och tid spikad. Lanseringen ska istället hållas i Hong Kong den 19:e oktober klockan 3:00 svensk tid. Samsung Galaxy Nexus ska bli den första smartphonen med Googles nya Ice Cream Sandwich, som ska förena Gingerbread och Honeycomb till ett gemensamt ekosystem.

samsung-galaxy-nexus-eventSpecifikationerna på telefonen sägs vara en 4,65″-skärm med en upplösning på 720 x 1 280. Skärmen ska dessutom vara lite inåt-böjd för att bättre passa ansiktet när man talar i telefon. Telefonen väntas anlända med en SoC:n OMAP 4460 från Texas Instruments med dubbla Cortex-A9-kärnor på 1,2-1,5 GHz och grafikkretsen PowerVR SGX540. Detta ska paras ihop med 1 GB RAM, och 32 GB inbyggt internminne.

Enligt uppgifterna ska kameran endast ligga på 5 megapixlar, något vi finner föga otroligt med tanke på hur megapixel-hysterin ser ut på marknaden. Den ska ha även ha möjlighet att spela in film i 1080p, och får en kamera framtill på 1,3 megapixlar för videosamtal. I övrigt förväntas det att den ska få stöd för NFC och LTE eller HSPA beroende på marknad.

Lanseringen av Galaxy Nexus och Ice Cream Sandwich kommer att strömmas live på YouTube, men fram till dess får ni nöja er med denna video där Google reser ytterliggare en staty för att fira vad som är på gång.

Källa: BGR

Relaterade nyheter:

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Swedish Berserkctrl Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
ctrl
Gäst
ctrl

Väntat på denna, för skall byta min ZTE till något som är snabbare.

Svensken
Medlem
Svensken

Härligt!