Nintendo 3DS är nästa generations bärbara spelkonsol från Nintendo och i ett allt tuffare klimat med konkurrens från inte bara Sony utan även smartphonemarknaden har Nintendo satsat på ordentlig råkraft. Den handhållna konsolen sägs bli kraftfullare än Nintendos nuvarande stationära konsol Wii.

Enligt de första rapporterna som dykt upp kring spelkonsolen är just dess grafiska prestanda något utöver det vanliga och snarare närmar sig den vi ser i HD-konsoler som Xbox 360 samt PlayStation 3.

Exakt vilken hårdvara som sitter i Nintendo 3DS är ännu oklart. Men allt pekar på en ARM-baserad arkitektur samt en specialbeställd grafikkrets från ett japanskt företag. Beräkningskraften i processorn ska vara jämförbar med Wii och all prestanda ska bland annat användas till enhetens stereoskopiska 3D-display som tillverkas av Sharp.


Nintendo DSi

Just stödet för 3D och ett välutvecklat kontrollersystem är annars en av få funktioner som den handhållna spelkonsolen kan erbjuda som inte redan finns i de flesta kraftfullare mobiltelefoner. 

Hur väl Nintendo 3DS ter sig lär vi inte se förrän under första eller andra kvartalet 2011 när konsolen väntas lanseras.

Källa: IGN

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid