Nintendo avslöjade tidigare i veckan att man ska lansera sin nya handburna spelkonsol den 25 mars i Europa. Nintendo 3DS är som sina föregångare en ihopfällbar mobil spelkonsol som med dubbla skärmar och fysiska navgieringsreglage även bjuder på en världsnyhet, 3D-teknik i en spelkonsol utan krav på glasögon.

Nintendo har tagit hjälp av det japanska företaget Digital Media Professionals för att utveckla den PICA200 grafikprocessor som ger 3DS sina grafiska muskler. Ganska lite är känt om kretsens inre men det vi vet är att den är kapabel till att erbjuda ganska fin grafik på den 3,53-tum stora huvudskärmen som med en upplösning på 800×240 pixlar (400×240 pixlar per öga) även bjuder på stereoskopisk 3D-teknik.

Nintendo 3DS kommer inte bara erbjuda 3D-stöd i spel, man kommer även se till att leverera 3D-film och video, något som kommer gå att ladda ner över Internet genom spelkonsolens integrerade WiFi-krets. Konsolen kommer även med dubbla kamerasensorer för att fota 3D-bilder för visning på skärmen.

Den stereoskopiska 3D-tekniken och djupet i densamma går att reglera med en manuell spak för att optimera bildkvalitén. Nintendo 3DS mäter 134 × 74 × 21 mm (B x D x H) och har en vikt på 230 gram, konsolen lanseras med blått eller svart färgtema. När konsolen lanseras i Europa den 25 mars ska det finnas ett 30-tal spel i pipelinen samtidigt som konsolen är bakåtkompatibel med äldre DS-spel. Andra funktioner tillgängliga i spelkonsolen är gyroskop och rörelsesensorer.

Enligt de första rapporterna ska just 3D-tekniken fungera förvånansvärt bra, även om tekniken har en väldigt snäv betraktningsvinkel, så kallad sweet spot, där 3D-effekterna är som bäst. Prislappen på konsolen väntas landa på runt 2 500 kronor inklusive moms och flera svenska butiker har redan listat den i sitt sortiment.

3dsblack

3dsblue

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
thisSwedish Berserk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Jag har den första DS. En riktigt bra maskin. Men 3DS är jag inte direkt sugen på. Gillar inte 3D hysterin med tanke på att många personer inte kan uppfatta 3D däribland jag. Nu kan man stänga av 3D funktionen på 3DS men försvinner inte meningen med maskinen då? Dessutom tycker jag att 2500 kronor är alldeles för dyrt. Min DS kostade max 2000 kronor när jag köpte den 2005 så detta är en ganska rejäl prisökning. Jag ska vänta in PSP Phone och PSP2 innan man bestämmer sig. Eller så ersätter jag min gamla DS som är temporärt lagad… Läs hela »

this
Medlem
this

Förstår inte meningen med DS överhuvudtaget, de första versionerna var ju jätte klumpiga och plastiga. Den här ser faktiskt ganska smidig ut men inget jag skulle köpa. Då tycker jag PSP är betydligt mer genomtänkt, men det där är nog ganska personligt vad man föredrar.