Nintendo bekräftar nu ihärdiga rykten om sin kommande konsollansering Nintendo NX. Nyheten får dock smolk i bägaren av ett senare lanseringsdatum än ryktats.

Nintendo NX kommer att lanseras i mars 2017 bekräftar nu Nintendo själva i en finansiell rapport där det även specificeras en global lansering. Spelkonsolen som länge ryktats vara under utveckling kommer att ta över fanan efter Wii U som haft det tufft i konkurrens med de kraftfullare Playstation 4 samt Xbox One-konsolerna.

Medan Nintendo bekräftar den kommande konsolens existens och lanseringsdatum sägs betydligt mindre om enhetens komponenter och inriktning. Det mesta pekar mot att spelkonsolen, som enligt tidigare rykten skulle lanserats redan under 2016, inte heller visas upp på E3-mässan i juni utan får en senare presentation.

Nintendo_NX_Qute

Mer tid för kraftfullare komponenter

Medan Nintendo bekräftar att man satsar på en ny design och lösning än den som introducerades med Wii U är det oklart exakt hur konsolen kommer att se ut. Envisa rykten talar om nya kraftfullare komponenter från AMD där en kombination av 14-nanometerteknik samt nya GPU-arkitekturen Polaris stått på menyn. Uppgifterna som i allra högsta grad är obekräftade skulle åtminstone få mer bäring efter Nintendos nya lanseringsplan. Med lanseringen av Polaris och massproduktion av 14-nanometerkretsar under sommaren 2016 bör Nintendo ha gott om tid på sig att trycka in kretsar från denna AMD-generation i Nintendo NX.

Vad tror du om Nintendos planer inför nästa år. Kommer Nintendo NX kunna matcha Playstation 4 och Xbox One i prestanda?

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid