Small preview image

Nintendo Revolution och alla dess rykten kan knappast ha undgått någon. Med jämna mellan rum dyker nya rapporter upp som skvallrar om hur hårdvaran ska vara och siffror om både det ena och det andra radas i nästan bisarra försöka att skapa en nyhet kring något så lite som ett rykte som uppstått ur egentligen inget. Senast i raden är IGN med en rapport om att Revolution skulle vara ännu långsammare än de tidigare ryktena, rykten som redan då chockade många eftersom innan dess hade andra rykten från samma källa som avslöjade Xbox 360s specifikationer hypat den till oanade höjder med hårdvara lik den i just Xbox 360 och Sonys Playstation 3. De andra ryktena skapade en myt att Revolution endast skulle vara något snabbare än GameCube.IDG slängde upp en stor fet nyhet om detta trots att de kontaktat Nintendo och inte fått något svar. Deras källa är en spelutvecklare, och jag tvivlar inte en sekund på att de verkligen fått denna information av någon sådan, men det jag ifrågasätter här är hur man kan tro att denna vet vad Nintendos konsol faktiskt innehåller.


Vid detta laget bör konsolen vara spikad, men det jag vet om Nintendos organisation säger mig att det finns kanske tre personer allt som allt som vet vad IGN, och givetvis många andra, påstår om Revolution. Den ska presenteras i fullo dagen innan E3 och där ska allt avslöjas. Nintendo är ett familjeföretag som än i dag som styrs, och alltid har styrts, i snudd på diktatorisk anda där heder och ett gott rykte går över allt annat, även pengar. De har visat på detta många gånger tidigare och det har knapapst ändrat sig något de senaste månaderna.


Om dessa specifiaktioner skulle läcka ut vore det en fet smäll för Nintendo för de lever på mystiken nu, och även om jag är rätt övertygad om att konsolen kommer sälja bra så är det absolut inte på grund av att HD-upplösningar, vilket givetvis vore trevligt men som den troligen inte kommer ha. Sony och Microsoft har trissat upp en ordentlig prestandastrid och jag är rädd att en av dom kommer att falla och det hårt, riktigt riktigt hårt. Jag hoppas innerligen jag har fel, för båda har mycket att bidra med även i framtiden.


Men en viktig sak som IGN faktiskt poängterar är att MHz och MB är väldigt missvisande. Exempel: trots att Xbox 360 har en CPU med tre kärnor, med vardera förmågan att hantera 2 trådar var är det inte en specialiserad arkitektur för TV-spel direkt, inte heller Cell är det, långt ifrån. De är monster till processorer utan tvekan, de kan processa enorma mängder data, men de är inte byggda på dedikerade plattformar och således är deras effektivitet långt ifrån så pass optimal som den skulle kunna vara.


Sen handlar det givetvis om pengar också, det är inte billigt att ta fram en helt ny arkitektur och inte heller enkelt. Nintendo har erfarenhet sedan 30 år tillbaka med att utveckla nya spelplattformar. Det har inte Microsoft, det har inte ens Sony. De har pengar däremot, pengar att utnyttja för att skaffa sig det de behöver, men resultatet blir inte det samma.


Revolution kommer inte att kunna spela upp spelen i 720p, det är bara att inse. Den kommer kanske ha någon form av surround-ljud, tveksamt. Den kommer att ha en handkontroll som gör det möjligt att uppleva både en helt ny generation av spel, men även de gamla genom en enkel 90° vridning. Den kommer att lanseras med ett spelbibliotek som innehåller speltitlar från över 20 år av TV-spelshistoria från Nintendo själva, men även som vi tidigare rapporterat många av Segas klassiska titlar från MegaDrive-eran. Fler kan komma, vem vet, jag hoppas innerligen det.


Jag är på inga bitter eller ute efter att sätta dit IGN, eller någon annan för den delen, här, jag är bara trött på alla som inte gör sin läxa. Vi vet inget, Nintendo vet allt och så kommer förbli tills de bestämmer sig för att vi ska få veta. Så håll tummarna och våga slå ifrån er när nästa sida skriker om att de vet vad Revolution kommer innehålla.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid