Nya Nintendo Switch dyker upp i ännu ett rykte och denna gång sägs det att den nya konsolens systemkrets kan få en GPU baserad på Nvidias kommande Lovelace-arkitektur.

Ryktesmaskinerna fortsätter snurra kring en potentiell nyversion av Nintendos spelkonsol Switch. Denna gång är det den integrerade grafikkretsen som står i rampljuset. Den kommande nyversionen av spelkonsolen sägs få stöd för Nvidias DLSS-teknik och upp till 4K-upplösning i stationärt läge. Något som har fått Twitter-användaren Kopite7kimi att påpeka att det mycket väl kan röra sig om en kommande Nvidia-arkitektur som står för grafikkraften i konsolen.

Mer specifikt kan det komma att röra sig om arkitekturen Lovelace. Döpt efter den engelska matematikern Ada Lovelace. Denna arkitektur blir då Amperes uppföljare. Trots detta förväntas den nya Switch-konsolen inte få något stöd för raytracing.

Sedan Nvidia lanserade den Tegra-krets Nintendo Switch bygger på har tillverkaren lanserat tre uppföljare. Den senaste vid namn Orin som bygger på arkitekturen Ampere. Det är denna Tegra-krets nya Nintendo Switch ryktats utrustas med. Denna skulle då kunna få en grafikkrets baserat på Lovelace.

Nvidia kommer att hålla i nästa Graphics Technology Conference (GTC) den 12 april. Förhoppningsvis får vi mer information om Lovelace och kommande kretsar under denna konferens.

I sedvanlig ordning rekommenderas en nypa salt tillsammans med rykten. I dagsläget har Nintendo inte bekräftat att någon nyversion av Switch är på väg och skulle så vara fallet har vi ingen bekräftad information om vad som skulle dölja sig i dess innanmäte.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid