Nintendo har gjort det klart att man inte har något intresse i att haka på Microsoft och Sonys kapplöpning för att se vem som kan köpa upp flest spelstudios.

Stora sammanslagningar och uppköp inom spelbranschen känns som att de blir allt vanligare. Nyligen har Microsoft påbörjat processen att köpa Activision Blizzard för nästan 69 miljarder dollar. Konkurrenten Sony gick tidigare i veckan ut med att man vill köpa spelutvecklaren Bungie för 3,6 miljarder dollar.

Det känns nästan som att Microsoft och Sony har startat någon slags tävling. En tävling som inte alls intresserar Nintendo. Något företagets president Shuntaro Furukawa klargjorde i sin senaste uppdatering till företagets investerare.

Annons

Furukawa sa att Nintendo är byggt på produkter som skapats av hårt arbete och entusiasm från deras anställda. Att ha ett stort antal personer som inte delar ”Nintendo-DNA:t” ser han inte som något positivt för företaget.

Det verkar således inte finnas något intresse från Nintendo att börja expandera så mycket man bara kan genom att köpa upp spelstudios. I alla fall inte inom en snar framtid. Tillverkaren har dock alltid varit känd för att köra sitt eget race och det fungerar mycket väl för dem. Nyligen gick deras senaste spelkonsol Switch om konsolen Wii som deras bäst säljande konsol genom tiderna. Switch har nu sålts i över 103 miljoner exemplar och dess livscykel är ännu inte över.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid