Sapphire har nu laddat upp en bild på kommande grafikkortsmodellen Nitro+ RX Vega via Twitter. Snart sägs partnertillverkade Vega-kort nå butikshyllorna.

AMD:s grafikkort RX Vega 56 och RX Vega 64 lanserades för ett par månader sedan. Dock har det varit relativt svårt att få sina händer på ett exemplar då tillgången varit allt annat än optimal. Till råga på det så har vi fortfarande inte sett några partnertillverkade modeller lanseras ännu, något som det sägs ändras på nu under december månad.

Vi har tidigare sett Sapphires RX Vega-kort med den nya kylarlösningen på en handfull bilder och en kort video som laddades upp till Youtube. I videon kunde man se att kortet är utrustat med tre stycken 8-pins strömkontakter. Något som enligt spekulationer kunde bero på att modellen i videon var ett ingenjörsexemplar och att Sapphire ännu inte hade optimerat sin design för att det skulle räcka med endast två 8-pins kontakter.

Sapphire Nitro+ RX Vega kommer med 3 stycken 8-pins kontakter

Den bild som Sapphire delade via Twitter visar att grafikkortet mycket riktigt kommer att ha tre strömkontakter även när det når konsumenter. Med texten ”It’s finally coming”, eller ”Det är äntligen på väg” på svenska så tyder det på att designen är mer eller mindre helt färdig.

Annons

Även en bild på en av de nya grafikkortsmodellerna delades av HardwareLuxx där man får en bättre syn av kortets tre strömkontakter.

Sapphire svarade på denna bild med att förklara att användare inte behöver använda sig av alla tre kontakter för att driva grafikkorten.
För vardagligt bruk så kommer modellerna endast att behöva två av tre 8-pins strömkontakter inkopplade medans den tredje är där för att förse kortet med ström när det är extrem överklockning som står på schemat.

Det har tagit sin lilla tid så att säga för dessa partnertillverkade modeller att börja hitta sin väg till butikshyllorna. Utöver Sapphires nya modell(er) så har vi även sett grafikkort från bland annat XFX och Powercolor på bild. Dock har ingen av dessa lanserats vid skrivande stund.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid