Nokia har tidigare bekräftat att de har egna surfplattor på gång, men exakt vad och när är oklart. Ännu en gång har en rapport dykt upp om en 10-tums Windows RT-surfplatta från företaget, som ska lanseras under Mobile World Congress mot slutet av februari 2013.

Nokia är mest känt som ett företag som säljer mobiltelefoner och på senare år smartphones. Företaget har dock tidigare antytt om att de tänkt ge sig in på marknaden för surfplattor, med hybridlösningar och olika formfaktorer. Så vi vet att Nokia har någonting i görningen, men när lanseringen kommer ske eller vad det handlar om är någonting som stått oklart fram till idag. Branschtidningen Digitimes rapporterar idag om en ny surfplatta från Nokia som ska lanseras om drygt två månader.

Enligt deras källor i distributionsledet handlar det om en 10-tums surfplatta med Windows RT och en tvåkärnig Qualcomm Snapdragon S4-processor. För tillverkningen av surfplattan ska företaget ha anlitat Compal Electronics. Tidningen fortsätter med att Nokia haft planer på att släppa en surfplatta tidigare, men på grund av Microsofts Surface valde Nokia istället att vänta och lägga ett större fokusera på sina smartphones. Då försäljningen av Windows RT-surfplattor inte nåt upp till förväntningarna, så utvärderar Nokia produktionsvolymen på deras egna enhet och även hur den ska marknadsföras.

Förutsatt att uppgifterna stämmer ska lanseringen av Nokias surfplatta ska ske mellan den 25 och 28 februari nästa år under Mobile World Congress som äger rum i Barcelona, Spanien.


Relaterade artiklar:

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
S0urcerr0RJacob HugossonMarquzz Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Marquzz
Medlem
Marquzz

Kan det inte komma en 7″ WinRT platta, som kostar ~2000:-. Då kommer nog jag slå till 🙂

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Nokias Stephen Elop (föredetta Microsoft) har än så länge visat sej vara en riktig förrädare, genom att spola ner Nokias avancerade expertis i avloppet – ex Maemo/Meego o andra trumfkort.Om han vill väga upp det minsta för det han ställt till med tycker jag att han iaf kan se till att surfplattorna blir något av det bästa världen skådat.Med det sagt så vill jag se både WinRT och Win8 i convertibla lösningar med bra batteritid och GPS/flera USB/HDMI/Audio in/ut mm. Innan Stephen Elop så släppte Nokia en netbook kallad ”Booklet 3G” som på många sätt var en revolutionerande Netbook-variant med… Läs hela »