Marknaden för smartphones med en speciell inriktning på portabla gaming-upplevelser verkar växa sig allt större och den senaste aktören att ansluta sig verkar bli Nokia som av misstag publicerade en kort video för en kommande gamingtelefon.

När konceptet med spelinriktade smartphones först närmade sig en faktisk lansering i form av Razer Phone var det många som höjde ögonbrynen med skepsis. Däremot ser denna marknad ut att få ett allt större fäste med aktörer som Asus med sin ROG Phone och Samsung som har en ryktad speltelefon på väg.

Nästa aktör att försöka få sig en del av denna nyligen upptäckta kaka ser ut att bli Nokia. Företagets indiska division publicerade tidigare under veckan via Twitter en kort teaser-video på en av företagets kommande smartphonemodeller.

Videon och Twitter-inlägget plockades snabbt ned, dock inte innan någon han spara hem videon och ladda upp den på Youtube.

Videon visar inte mycket av själva enheten i sig. Den börjar med en cyborg-liknande karaktär som avfyrar ett slags automatvapen mot en uppsättning gigantiska robotar. Sedan kan den kommande enheten skymtas i slutet av den tio sekunder långa videon. Inga utstående detaljer hos denna ryktade smartphone går att urskilja. Däremot går det klart och tydligt se texten ”Are you ready to #GameOn?” ovanför siluetten av vad denna kommande enhet kan komma att vara. Videon avslutas sedan med Nokias klassiska logotyp i vit text mot blå bakgrund.

Enligt GSM Arena ska det Twitter-inlägg som Nokia raskt plockade bort ha inkluderat texten ”stay tuned for a phone you can #GameOn,”.

Detta blir inte den första gången som Nokia gör ett försök att lansera en mobiltelefon som även är menad för portabelt spelande. Företaget lanserade ”N-Gage” som försökte åstadkomma just detta år 2003. Dock är N-Gage en helt annan historia.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid