Nokia fick mycket god kritik för designen av sin nya MeeGo-telefon N9 men med ett redan då ensligt – och numera nerlagt – operativsystem var det många som suktade efter en Windows Phone 7 version av telefonen. Nokia sades redan tidigt arbeta med just en sådan modell under utvecklingsnamnet Searay, en telefon som nu dykt upp i en läckt reklambild från tyska teleoperatören T-Mobile.

Nokia har sedan tidigare avslöjat att deras storsatsning på Microsofts Windows Phone-plattform ska bära frukt under fjärde kvartalet. Det är med andra ord ingen överraskning att Nokia har minst en, men troligtvis flera, Windows Phone 7 smartphones under utveckling.

Med tanke på att Nokia N9 fick ett mycket gott mottagande trots sin mjukvara är det också högst troligt att Nokia återanvänder stora delar av designen i sin Windows Phone-satsning. Nokia har faktiskt redan för flera månader sedan visat upp en prototyp med Windows Phone 7 som hade stora likheter med Nokia N9 och nu kommer ytterligare tecken på att deras utvecklingstelefon Searay blir närmast en kopia av sin MeeGo-modell.

nokiasearaybThenokiablog.com har publicerat en bild som sägs komma från en produktkampanj från T-Mobile Germany där vi ser en bild av en telefon närmast identisk med Nokia N9. Men gränssnittet är från Windows Phone 7.5 Mango och telefonen sägs heta just Searay. Den tyska texten till höger lyder som följer;

Kör säkert till din destination med Nokia – inklusive 3D.
Representation och röstnavigering
Windows Phone 7.5 (Mango) operativsystem.
Briljant 3,7″ välv AMOLED-display.

Det är svårt att veta ifall bilden är äkta då det skulle vara en ganska smal sak att skapa en fejkbild med pressbilder av Nokia N9 och Windows Phone 7.5 Mango. Som Thenokiablog nämner låter det inte helt troligt att Nokia skulle lansera en telefon döpt till sitt utvecklingsnamn, även om det givetvis inte är uteslutet. Vi hoppas även att Nokia passat på att uppgradera telefonens komponenter där inte minst processorn bör ha utrymme till förbättring. Även om den nya generationens Windows Phone-enheter fortfarande baseras på enkelkärniga kretsar är det oftast med klockfrekvenser på 1,4 GHz mot de 1,0 GHz som exempelvis Nokia N9 arbetar i idag.

Vi är övertygade om att Nokia kommer ge oss en Windows Phone-baserad N9 modell förr eller senare och förhoppningsvis har man kommit så pass långt att marknadsföringsmaterialen verkligen är på väg att färdigställas. Vilket borde indikera en ganska snar lansering.

Relaterade artiklar:

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Swedish Berserk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Ser trevlig ut men den lär nog kosta antar jag. Ska bli intressant om Nokias omställning till Windows Phone kommer bära frukt.

Medlem
gosh

MeeGo är inte nerlagt, det skall byta namn till Tizen och ett flertal företag har slutit upp. I grunden är det Linux och det är inga större problem och porta program mellan olika linux system förutom Android som i grunden är byggt på en jvm (dalvik virtual machine). Jag tvivlar starkt på att Mango kommer sparka loss. Microsoft är stora men det har de andra blivit med och det är massor som sitter och utvecklar där.Tvärtom tror jag nokia kommer kicka vd’n och backa bandet samt inse att det var tidernas klantigaste beslut och skippa meego som visade sig vara… Läs hela »