Nokia har som bekant satsat hem och besparingar på Microsofts mobiltelefonsplattform Windows Phone 7. Nu har så Nokias vd Stephen Elop visat upp den första WP7-baserade telefonen från företaget och till vår glädje ser det närmast ut som en kopia av MeeGo-utrustade Nokia N9. Fast denna modell ska skeppas med Windows Phone 7 Mango, troligtvis till hösten.

Nokia fick mycket god kritik för sin nya MeeGo-telefon N9 och inte bara för att operativsystemet verkar vara överraskande användarvänligt utan även telefonens fysiska design och bestyckning. Redan då såg vi fram emot något liknande med det trots allt mer kända operativsystemet Windows Phone 7 och nu har alltså Nokia bekräftat att man kommer använda en liknande design för en av sina första WP7-smartphones.

nokia2p7

Nokia kallar sin kommande telefon för Sea Ray och ”trots” att Stephen Elop under ett event manade åskådare att inte filma eller fota den superhemliga telefon han skulle plocka fram har det nu alltså dykt upp en video som avslöjar den nya WP7-modellen.

Telefonen ser ut att använda sig av samma polykarbonat-baserade unibody design och med ett upphöjt gorillaglas som skyddar telefonens skärm. På baksidan hittar vi vad som verkar vara samma 8 megapixel kamera med Carl Zeiss optik som Nokia N9-stoltserade med och den stora skillnaden är då givetvis att telefonen faktiskt driver Windows Phone 7 Mango istället för MeeGo.

nokiawp72

Vi kan även se vissa skillnader i telefonens fysiska design. Bland annat en extra knapp på sidan av telefonen, vilket ser ut att vara en kameraknapp. Samt att LED-blixten baktill har fått en annan placering.

nokiawp7

Vi vet ännu inte vilka komponenter som rymms under skalet. Men med Microsoft och Qualcomm in ett nära samarbete bör vi vänta oss minst en dubbelkärnig krets, förhoppningsvis med Qualcomms nya Kreit-arkitektur som väntas dyka upp under hösten.

Hela videoklippet från Nokias event finns att hitta på Technet.hu.

9
Leave a Reply

Please Login to comment
9 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
LaglordenIcedEarthshaglordhymerMean Machine Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
hymer
Medlem
hymer

Nomnom WP7. Bytte min Omina 7 mot en Optimus 2X för jag saknade spotify men jävlar vad WP7 smiskar android och jag ångrar bytet :/

Rickard
Medlem
Rickard

Är det bara jag som tycker den är rätt lik iPod i formen?
Skulle denna iPod ha större skärm skulle den se väldigt lik ut som dom nya Nokia telefonerna,

comment image

//rillo

zowix
Medlem
zowix

Den där telefonen får mig att vilja prova både WP7 och Nokia.

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Själv har jag bara kört Nokia hittills (har en E71 nu och är faktiskt inte det minsta avis på folk som sitter och spakar sig fram med touchscreens), får väl se om det blir en till. Bådar gott iaf.

hymer
Medlem
hymer

Det som jag saknade på wp7 var spotify,flash och endel appar. Det som jag saknar är responsen på telefonen då den var helt oslagbar jämfört med den sega optimus 2x. Wp7 var även mer cleant och lätthanterligt. Kommer återgå till det direkt när mango kommer.

Micke
Medlem
Micke

Lite för tjocka kanter runt skärmen men annars ser den väldigt fin ut. Tar hellre en 4″ eller 3,7″ mobil med väldigt tunna kanter istället.

När kommer nästa stora version av Android ut? Bryr dem sig om att M$ är på g med WP7 eller inte? /s

Rickard
Medlem
Rickard
Laglorden
Medlem
Laglorden

Ska den ha sådär stora fyrkanter liksom som användarinterface? Jag är skeptisk till hur snyggt det är… och ska windows 8 se ut så också… Blä och usch 🙂