Grafikkortstillverkaren Nvidia har nu bekräftat att alla konsumenter som köpt eller köper ett Geforce GTX 660-grafikkort eller kraftfullare från den 16 april kommer att få en gratis kopia av spelet Metro: Last Light. Ett spel som får ersätta det förra spelpaketet med fokus på free-to-play titlar.

Nvidia fick en hel del kritik för sitt förra spelpaket där man satsade på att erbjuda 75 resp. 150 dollar i kontantkredit för tre populära free-to-play speltitlar. Detta medan rivalen AMD satsade fullt ut på att skeppa sina grafikkort med gratis nerladdningar av välrenomerade och kritikerrosade topptitlar.

Med Metro: Last Light verkar Nvidia återigen satsa på traditionella gratisspel och spelet som är en uppföljare till populära Metro 2033 kommer att lanseras den 17 maj i Europa.

Spelet är en del av Nvidias spelutvecklingsprogram ”The way It’s meant to be played” och stödjer som väntat Nvidia Physx, 3D Vision Surround och Adaptive Vsync.

Alla som köper ett grafikkort ur Geforce GTX 660-serien eller högre från certifierade butiker (Alina, CDON, Dustinhome, Netonnet, Inet och Webhallen i Sverige) kommer att få en certifieringskod med sitt grafikkort som man kan mata in på Nvidias hemsida för att få tillgång till den en fri nerladdning av Metro: Last Light den 17 maj.

Spelpaket: Nvidia vs. AMD

Nvidia väljer att inte särskilja på sitt spelpaket för olika grafikkortsmodeller och Metro: Last Light kommer som bekant få tampas med titlar som Far Cry 3: Blood Dragon, Crysis 3, Bioshock Infinite, Tombraider och andra tunga titlar som AMD knutit till sitt spelpaket ”Never Settle”. Där det även ryktas att Battlefield 4 kan komma att bli ytterligare ett tillskott senare i år.

Troligtvis fortsätter även Nvidia att bredda sina spelpaket och den stora frågan är kanske ifall det blir med fokus på free-to-play eller som nu mer typiska trippel-A titlar.


Relaterade artiklar:

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid