Under förra veckan rapporterades det att Nvidias system blivit utsatta för angrepp och att en stor mängd information skulle ha hamnat på vift. Något tillverkaren nu har bekräftat.

Flera rapporter som talade om en attack mot Nvidia började spridas under förra veckan. Rapporterna menade att Nvidias databaser attackerats av hackare och att gruppen LAPSUS$ tagit ansvar för angreppet. Hackarna sades ha kommit över flera viktiga bitar information som källkoden för Nvidias teknik DLSS samt information som låter användare ta sig förbi begränsningarna hos Nvidias LHR-kort.

Nvidia har nu i ett uttalande till hemsidan Hardwareluxx bekräftat att man mycket riktigt utsatts för ett dataintrång. Nvidia nämner att man har vidtagit säkerhetsåtgärder samt kallat in säkerhetsexperter och kontaktat polis. Information som uppgifter om personal och en del proprietär information från Nvidias system bekräftas ha stulits och börjat läckas online. Exakt vad för information det faktiskt rör sig om nämns däremot inte.

Företaget ska just nu undersöka informationen som ska ha börjat hitta sin väg ut på internet. Nvidia förväntar sig dock inte att händelsen i sin helhet kommer att påverka deras kapacitet när det kommer till att möta kunders behov.

Bildkälla: Videocardz

Gruppen som tagit ansvar för attacken kräver däremot att tillverkaren uppdaterar sina LHR-grafikkort ur Geforce RTX 30-serien och tar bort kryptoblockeringen. Annars kommer gruppen att publicera ”hårdvarumappen” online. Vad denna kan tänkas innehålla är dock i skrivande stund oklart. Exakt vad för information som faktiskt äventyras i detta fall är som tidigare nämnt inte bekräftat.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid