Nvidia har nyligen bekräftat att kommande grafikkortsenheter ur RTX 30-serien kommer att ha en sänkt prestanda vid kryptobrytning. Detta är dock inte en behandling om företagets Founders Edition-upplagor kommer att få.

Nvidia har bekräftat att framtida grafikprocessorer baserade på arkitekturen Ampere menade för Geforce-grafikkort kommer att få sänkt prestanda. I alla fall när det kommer till brytning av kryptovaluta. Nvidia hoppas att denna spärr ska göra Geforce-serien ett mindre attraktivt val när det kommer till kryptobrytning och att fler enheter istället hamnar hos spelintresserade. Något Nvidia testat tidigare vid lanseringen av RTX 3060. Ett test som inte gick särskilt bra.

Nu tas dock nya krafttag och kommande upplagor av enheterna RTX 3080, RTX 3080 och RTX 3060 Ti som skeppas från och med slutet av maj kommer att strypas. Detta kommer dock inte gälla precis alla grafikkort som kan gå att få tag på.

I ett uttalande till PC Gamer har Nvidia bekräftat att deras egna Founders Edition-upplagor av grafikkortsmodellerna inte kommer att uppdateras med någon kryptostrypning. Detta då Founders Edition-varianter tillverkas i en begränsad upplaga och Nvidia har således inga planer på att uppdatera dessa till ”Lite Hash Rate”-utförande.

Detta signalerar ett potentiellt avslut på Founders Edition-serien för dessa grafikkortsmodeller. Nvidia har inte bekräftat att tillverkningen av dessa varianter kommer att avslutas ännu. Däremot pekar detta val att inte begränsa kryptoprestandan hos grafikkorten mot att slutet kan vara nära.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid