Nvidia hävdas utvärdera möjligheten att ge sin nyligen avtäckta CMP-serie menad för brytning av kryptovalutor en toppmodell utrustad med en GA100-GPU. Den första Ampere-baserade grafikprocessorn som lanserades.

Nvidias CMP-serie av beräkningskort menade för brytning av kryptovalutor har skapat en hel del rubriker än så läng. Nu menar Twitter-användaren kopite7kimi som tidigare prickat rätt med vissa rykten och läckor att vi kan komma att se ännu en rubrikskapande enhet i serien.

Mer specifikt menar han att Nvidia i skrivande stund kan vara i processen att utvärdera om det skulle vara värt det att stöpa om sitt beräkningskort A100 till brytning av kryptovalutor. Nvidia A100 var den första Ampere-baserade enheten som lanserades och är menad att användas i datacenter och dylikt.

Nvidia A100 är det beräkningskort med grafikprocessorn GA100 som utvecklats för att anslutas över PCI Express-kontakter. Här ser vi då GA100 med 6 912 kärnor, 432 TMUs, 160 ROPs och 40 gigabyte HBM2-minne över en 5 120-bit bred minnesbuss.

Twitter-användaren menar att ett CMP-kort baserat på detta existerande beräkningskort skulle bli ett ”monster för brytning av kryptovalutor”. Några exakta prestandasiffror nämns dock inte tillsammans med detta påstående.

I sedvanligt ordning rekommenderas en nypa salt till obekräftad information. I dagsläget finns det ingen bekräftad information angående en femte CMP-enhet från Nvidia. Vi kan helt enkelt inte göra mycket annat än att vänta och se. Ett CMP-kort baserat kring ett beräkningskort som bär en prislapp på omkring 10 000 dollar skulle behöva sänkas rejält i pris för att bli någorlunda intressant för kryptobrytare.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid