Idag väntas Nvidia avtäcka sin senaste grafikarkitektur vid namn Lovelace vid sitt GTC-relaterade evenemang kallat Geforce Beyond som hålls denna eftermiddag.

I eftermiddag ska Nvidia sända live från GTC-konferensen där företaget förväntas avtäcka den hypade RTX 40-serien av grafikkort baserade på den nya arkitekturen Lovelace. Nvidia har under de senaste veckorna släppt flera små ledtrådar till att det mycket väl blir fokus på nya grafikkort för konsumenter. Allra minst genom att göra det uppenbart med ett namn för evenemanget som ”Geforce Beyond”.

Livesändningen är igång redan nu med en timer som räknar ned till den faktiska starten. För den som befinner sig i Sverige kommer starten att gå klockan 17:00 den 20 september. Den som känner sig sugen på att se nyheterna så fort de visas upp kan göra det via Youtube-videon här ovanför eller via Nvidias Twitch-kanal där sändningen också visas.

Förväntningarna inför livesändningen är höga och tidigare rykten pekar mot att det blir de tre toppmodellerna ur RTX 40-serien som visas upp. Dessa sägs komma i form av RTX 4090, RTX 4080 och RTX 4070. Detta skulle gå i linje med hur Nvidia sjösatt tidigare generationer genom att börja med det absoluta toppskiktet för att sedan lansera instegsmodeller och mellanklassenheter vid senare tillfällen.

Även den existerande RTX 30-serien har ryktats få lite fokus under Geforce Beyond. Detta då Nvidia ämnar att hålla de två generationerna på marknaden samtidigt. Nya grafikkort ur RTX 30-serien sägs vara på väg och dessa skulle då fylla företagets produktutbud i de lägre segmenten fram till dess att mer budgetvänliga RTX 40-kort lanseras. Exakt vad vi kommer att få se under Geforce Beyond återstår dock att se. I skrivande stund är det bara ungefär fem timmar till dess att eventet startar. Väntan kommer alltså inte bli allt för outhärdlig.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid