Den rådande kretsbristen är svår att missa och nu ansluter sig Nvidia till samlingen stora aktörer som förväntar sig att situationen kommer att börja lätta under nästa års andra halva.

Att det råder en stor komponentbrist är nog något få har missat. Prislapparna för många olika datorkomponenter och annan elektronik har bara blivit allt större under den senaste tiden. Exakt när situationen kommer att bli bättre och priserna återgår till det normala är svårt att säga med fler och fler tror på nästa års andra halva.

Under september månad gick AMD:s Lisa Su ut med att hon förväntar sig att situationen kommer att börja bli märkbart bättre från och med juni månad nästa år. Nu har även Nvidia gått ut med att man ser 2022 års andra halva som vändpunkten för kretsbristen.

Nvidias Colette Kress pratade om den bristande tillgången på grafikprocessorer under UBS Global TMT-konferensen tidigare under veckan. Hon påpekade hur Nvidia har vuxit under det gångna året. Samt att man planerar att fortsätta den trenden under årets fjärde kvartal. Hon nämnde även att företaget förväntar sig vara i en bättre situation sett till komponenttillgång under nästa års andra halva.

Hur pass Kress och Nvidias förhoppningar kommer visa sig vara rättfärdigade eller ej återstår att se. Detta är däremot ännu en stör aktör inom ett av de hårt drabbade segmenten på komponentmarknaden som verkar se ett ljus i slutet av tunneln. I dagsläget kan vi dock bara hålla tummarna för att de lyckas sia framtiden med någorlunda bra pricksäkerhet.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid