Nvidias vd Jen-Hsun Huang avslöjade under gårdagens konferenssamtal med analytiker att företaget ska presenterar en ny grafikkortsprodukt under GTC på onsdagen.

Jen-Hsun Huang summerade Nvidias första kvartal för analytiker under gårdagens konferenssamtal. Samtidigt passade Nvidias vd på att skicka en spännande passning till de deltagande analytikerna – håll utkik på Nvidias keynote i morgon. Uttalandet kom efter att en analytiker påpekade att man såg en skarp ökning av företagets produktlager från första till andra kvartalet.

Vilket Jen-Hsun Huang svarade på genom att bekräfta en kommande produktlansering. En lansering som skall presenteras under Nvidias GTC keynote, en keynote som går av stapeln under onsdagskvällen svensk tid.

Premiärtur för Nvidia Volta?

Föga överraskande avslöjade Huang inga detaljer om vilken produkt det handlade om. Då GPU Technology Conference handlar om just grafikteknik är det dock inget tvivel om att lanseringen bygger på Nvidias GPU-teknik. Då det även handlar om ökade produktlager handlar det om en fysisk produkt och ingen mjukvarulösning. Det är inte omöjligt att det blir premiärtur för Nvidias först Volta-baserade grafikprodukter. Med det sagt skulle vi inte räkna med några Geforce GTX-baserade Volta-produkter, dessa väntas dyka upp först tidigt nästa år. Handlar det om Volta är det troligtvis för någon av Nvidias andra produktområden eller kanske helt enkelt en helt avskild grafikprodukt för VR eller deep learning.

Rubrik

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid