Nvidia planerar att lansera sin version av Optimus för stationära de valt att dubba Synergy på Computex i Taiwan, Taipei under Juni i år. Synergy blir en teknologi som ska kunna växla mellan ett diskret grafikkort från Nvidia och det integrerade på Intel Sandy Bridge. Synergy kommer vara helt gratis och utan licenskostnader till skillnad från LucidLogix Virtu som vi tidigare skrivit om som mött kritik för sin höga licenskostnad.

Nvidia Synergy ska enligt Nvidia fungera med samtliga grafikkort från företaget och det finns inget krav på speciella modeller eller GPU:er att hålla reda på. Det krävs inte heller någon insats från moderkortstillverkarna att göra något arbete på sina moderkort rent fysiskt utan är tänkt ska fungera med uppdaterat BIOS och nya drivrutiner från Nvidia, på så vis är det inte bara konsumenter som köper ett nytt moderkort som går användning av Synergy.

NVIDIA_Desktop_Optimus

När grafikkortet är utan belastning i spel eller andra krävande uppgifter kommer det automatiskt sluta användas för att istället byta över till Intel:s integrerade grafikkrets i deras Sandy Bridge-processorer vilket även ger dig tillgång till Intel Quick Sync-teknologin för att snabbare koda film och musik.

optimus2

Som det kanske vara väntat kommer Synergy inte att fungera på P67-moderkort, men samtliga H61, H67 och Z68 ska ha stöd för Synergy förutsatt att moderkortstillverkarna släpper en BIOS-uppdateringen.

AMD ska enligt uppgifter också arbeta på sin egna lösning, som troligtvis kommer att knuffa ut LucidLogix helt från marknaden men när vi kan vänta oss se denna är ännu oklart.

Källa: VR-Zone

Relaterade nyheter:

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid