Det har på senare tid varit mycket prat om att AMD blir först ut på marknaden med en 28nm GPU då NVIDIA inte tänkte skeppa Kepler först 2012. På ett event i Japan har NVIDIA däremot lovat att börja skeppa Kepler innan årsslutet. Förutom högre spelprestanda utlovar man tre gånger så hög beräkningskraft per watt.

Det har varit riktigt tyst från NVIDIA som inte velat prata alls om Kepler men nu spiller dem bönorna och säger att man förväntas skeppa den nya arkitekturen innan årsslutet.

”Between the Fermi generation and Kepler, which we should start shipping by the end of the year, there is about 3x improvement in [double precision] performance per watt. […] We are about to introduce [our next-generation GPUs],” Chris Malachowsky en av NVIDIA:s grundare.

Det enda vi vet om Kepler är att den ska bygga på 28nm hos TSMC och enligt NVIDIA erbjuda tre gånger så hög Double Precision-prestanda per watt mot Fermi, någonting som verkligen låter bra då Fermi redan har väldigt bra prestanda/watt när det kommer till GPGPU-beräkningar.

Vad det betyder att man ska börja skeppa Kepler innan årsslutet är ännu oklart, det kan likväl handla om en papperslansering till konsumenter där deras nyckelpartners får tillgång till kortet eller en fullskalig lansering. AMD har många gånger antytt att deras första 28nm GPU i Northern Islands-familjen ska skeppas i år och tidigare än väntat. Men det ser definitivt inte ut som att NVIDIA ligger på latsidan med att krympa till en ny tillverkningsprocess och inte tänker ge sig så lätt.

Källa: Xbitlabs

Relaterade nyheter:

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Jacob HugossonKallisti Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Kallisti
Medlem
Kallisti

Eh, 3x GFLOPs / watt jämfört med Fermi är ju bara löjligt. TCSM säger ju själva att deras 28nm process ger antingen 45% högre hastighet ELLER 40% lägre strömförbrukning.