NVIDIA har nu gått ut med att de gör sin NVIDIA 3D Vision-teknologi tillgänglig helt gratis för webbdesigners, vilket låter dom skapa sidor för att strömma Stereo-3D (S3D) film till 3D Vision-utrustade datorer. Att strömma film i 3D över nätet är något vi hört mycket prat om men NVIDIA tycks vara först att göra det verklighet.

NVIDIA:s Stereo-3D för webben är utvecklad för Microsoft Media Platform (MMP) tillsammans med Microsofts ramverk Silverlight. MPP är byggd på öppen källkod för att vara snabbt kunna distribuera stabil, skalärbar och anpassningsbara media-applikationer för nätet.

stereo_3d_gaming

”Nätet möjliggör en helt ny marknad för att skapa och leverera lockande och innovativt 3D-innehåll. Våran 3D Vision-teknologi gör det nu enklare för utvecklare att integrera Stereo-3D i världsklass för alla typer av hemsidor.”

I dagsläget finns det flera olika tjänster för att strömma film, men för närvarande ingen för att strömma i Stereo-3D detta mest på grund av avsaknaden av sådant material på nätet. Hur populärt detta kommer bli är svårt att uttala sig om då endast datorer utrustade med NVIDIA 3D Vision kan utnyttja tekniken vilket kräver att du har ett grafikkort från Nvidia, Nvidia:s 3D glasögon samt en TV eller skärm med 120Hz stöd.

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Anton KarmehedKogsterJosef Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Josef
Medlem
Josef

Det var på tiden!

Alexander Anderson
Medlem
Alexander Anderson

när ska amd se till att amn kan använda deras 3d??

Anton Karmehed
Admin

[quote name=”Kogster”]när ska amd se till att amn kan använda deras 3d??[/quote]
Jag måste faktiskt hålla med dig där, det var förvirrande när vi skrev om det vid lanseringen av Radeon HD 6000-familjen och i ärlighetens namn har man inte direkt lagt blod svett och tårar för att få det hela att bli mer vettigare. Inte ens jag har riktigt koll på vad HD3D egentligen innebär ännu, vilket trots allt säger en del. Men man kan nog inte lata sig allt för länge till, det börjar få fart på allvar nu.