Small preview imageNVIDIAs Tegra-plattform (APX 2500 är en av modellerna) har lanserats som en konkurrent till bland annat Intels Atom-processor och i hårdvaruspecifikationerna ser vi allt från en Arm11-processor till en egentillverkad grafikkärna med stöd för de senaste videoformaten. NVIDIAs mål är den ultraportabla marknaden med fokus på MID-enheter (mobile internet device). Med andra ord snäppet under de populära netbook-datorerna i storlek. Nu har plattformen fått ett nytillskott i sin mjukvarudel då man slagit sig samman med webbläsarutvecklaren Opera. Programsviten i Tegra-plattformen ska i framtiden skeppas med en specialutvecklad version av webbläsaren Opera 9.5 vilken ska vara optimerad för just NVIDIAs plattform.

NVIDIA har lagt upp ett par punkter där den skräddarsydda webbläsaren ska kunna ge fördelar mot andra alternativ tillsammans med NVIDIAs specialdesignade hårdvara.• Stöd för riktiga webbsidor som inte är mobilanpassade, med hårdvaruaccelererad media och videuppspelning


• GPU-accelererad sidvisning som gör det möjligt att zooma och skrolla på webbsidor med betydligt lägre strömförbrukning


• Hårdvaruaccelererad surfning i 3D med tryckkänslig skärm, med integration av Opera via NVIDIAs OpenKODE-baserade ramverk som använder OpenGL ES 2.0.


De första enheterna baserade på NVIDIA Tegra plattformen och Operas webbläsare ska dyka upp under nästa år. Målet är då att göra Internetsurfning till en helt sömlöss funktion i dessa enheter.


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid