Nvidias vd Jen-Hsun Huang kommer i januari nästa år öppna elektronikmässan CES med en livesänd presskonferens och två av dragplåstren blir gaming och VR.

Nvidia bekräftar att företagets omtalade vd Jen-Hsun Huang för första gången kommer att hålla den öppnande presskonferensen för CES 2017 i Las Vegas i början på januari. Mässans inledande keynote brukar sätta tonen för en av årets största teknikhändelser och att Nvidia fått äran att hålla i taktpinnen är utan tvekan stora nyheter.

I ett uttalande skriver företaget att man kommer presentera flera stora nyheter under presskonferensen och däribland inom gaming och virtuell verklighet.

”When Huang takes the stage, you can be sure he’ll break news in some of the areas we’re focused on: artificial intelligence, self-driving cars, virtual reality, and gaming”, står det i ett pressmeddelande.

CES är en allmän teknikmässa och så sent som tidigare i år var Nvidia på plats med allt från Tegra-utrustade elbilar till kraftfulla gamingsystem. Även nästa år tros bli en blandning av flera olika produktområden där det med största sannolikhet blir en hel del nyheter om företagets GPU-arkitektur Pascal. Pascal har redan imponerat på konsumentmarknaden men användas av Nvidia i allt från superdatorer till självkörande bilar.

Nvidia själva avslöjar inte några detaljer kring vilka specifika produkter man kommer att presentera på CES men menar släpper en video som snabbt presenterar de områden man kommer att fokusera på.

Rubrik

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid