Nvidias portabla spelkonsol Shield kan ses som en väldigt nischad produkt men tycks trots det ha väckt en hel del intresse och sålt överraskande bra. Det uppger åtminstone företagets VD Jen-Hsung Huang under ett konferenssamtal med journalister.

Efter en kort hicka i produktionen som tvingade Nvidia att skjuta fram lanseringen av sin portabla och Android-baserade spelkonsol Shield från juni till juli månad är konsolen nu ute på marknaden, och än så länge med ett positivt bemötande. Företagets VD Jen-Hsun Huang förde ett konferenssamtal om konsolens utbredning under fredagen förra veckan.

”SHIELD is doing great. The early reviews are fantastic. . . . Sales have been great. Everything that we shipped so far has sold out and – but we’re just starting to ramp production, we’ve shipped out to our partners only several thousand units, and so it’s still quite early to tell. But we’re expecting to do quite well with SHIELD.”
Jen-Hsun Huang, VD Nvidia

Konsolen är ännu bara lanserad i USA och Kanada, och enligt Nvidia har man sålt ut samtliga lager och har behövt skala upp produktionen för att möta efterfrågan. Man påpekar dock att det fortfarande är lite tidigt att kalla enheten en succé, men att man har ”tusentals” enheter på väg ut till handeln och att man räknar med en god försäljning även av dessa.

Det finns ännu inga uppgifter om när eller om vi kan tänkas få se tillgänglighet av Shield i Sverige eller vad den svenska prislappen i så fall hade blivit. Men med en amerikansk prislapp på 299 dollar kan det komma att röra sig om omkring 3 000 krnor inklusive moms.

Källa: Seekingalpha via Techreport


Relaterade nyheter

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
PsynoKhi0miloheke Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
miloheke
Medlem
miloheke

Jadu, lätta att säga så när man inte presenterar några siffror på hur många som egentligen producerats, sålts och vad som förväntats säljas…. Klassiskt PR-trick? Troligtvis är så fallet!

PsynoKhi0
Medlem
PsynoKhi0

[quote name=”miloheke”]Jadu, lätta att säga så när man inte presenterar några siffror på hur många som egentligen producerats, sålts och vad som förväntats säljas…. Klassiskt PR-trick? Troligtvis är så fallet![/quote]
Han syftar på att träskruvlagret är snart tomt.