En ny rapport hävdar att Nvidia inte har några planer på att öka beställningar på tester och paketering av sina Geforce RTX 40-grafikkort under den närmsta framtiden.

Nvidias Geforce RTX 30-serie sägs dröja kvar på butikshyllorna så pass att företaget inte planerar att öka produktionstakten för sin nya Ada Lovelace-baserade Geforce RTX 40-serie. Enligt en ny rapport från DigiTimes ska företaget istället välja att vänta på att de äldre grafikkorten till slut blir sålda.

Efterfrågan på grafikkort när RTX 30-serien lanserades var minst sagt hög. Detta då både spelsugna och de som ville bryta kryptovalutor sökte efter Ampere-baserade enheter. Nvidia ökade då beställningarna på dessa grafikkort för att möta efterfrågan. Sedan gick det utför för kyptovalutor och efterfrågan sjönk medans produktionsleden jobbade för fullt.

Geforce RTX 30-serien har således legat kvar på många butikshyllor. Nvidias senaste grafikkortsserie har lanserats uppifrån-och-ner i prestandahierarkin med RTX 4080 och RTX 4090 först i butik. Två grafikkort som inte riskerar att suga upp potentiella försäljningar av RTX 30-enheter. Nu har vi RTX 4070 Ti och RTX 4070 ute på marknaden men Nvidia sägs alltså hålla ett relativt lugnt tempo när det kommer till produktionen av den nya serien.

Huruvida rapporten faktiskt stämmer återstår att se. Grafikkort ur RTX 30-serien börjar sakta men säkert sälja slut i butik och när mellanklasskorten ur RTX 40-serien väl lanseras kan vi se produktionen dra igång rejält. Detta är dock något tiden helt enkelt får utvisa.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid