Ett nytt rykte hävdar att Nvidia har planer på att sluta producera grafikkort ämnade för de lägre laptopssegmenten då processorers integrerade grafikkretsar ska ha blivit för kraftfulla.

Nvidias MX-serie av grafikkretsar är inte direkt känd för att innehålla några värstingmodeller. Däremot har den under många år varit ett bra alternativ för laptoptillverkare som behövt grafikenheter till datorer i de lägre prissegmenten. Nu hävdar ett nytt rykte att tiden för MX-serien snart kan vara över.

Ryktet som kommer från ITHOME menar att Nvidia nu överväger att lägga ner sin MX-serie. Anledningen till detta drag sägs vara att processorers integrerade grafikkretsar ska ha blivit så pass högpresterande att MX-serien helt enkelt blivit överflödig.

AMD och Intel ska alltså ha fått upp sina integrerade grafikkretsar till samma eller högre prestandanivå som de modeller i MX-serien erbjuder. Således ska industrins intresse för Nvidias produkter i detta segment ha blivit så pass lågt att satsningen inte längre är värd investeringen.

Huruvida detta rykta visar sig vara sant eller ej återstår att se. Däremot har vi sett att Intels Xe-arkitektur och AMD:s RDNA-grafikkretsar gett en rejäl prestandaskjuts till just integrerad grafik jämfört med hur läget såg ut för ett par år sedan. Tiden för grafikkort i lägre segment än xx50-korten kan således vara över för Nvidia. Åtminstone för tillfället.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid